Mit várnak a trénerek? – Szombati vélemények

Millenniumi Díj 

Éjkirály – Dejan Davidovic
Éjkirály szépen dolgozik, jól érzi magát. Amennyiben zavartalan lefolyású versenye lesz, az első öt hely valamelyikére várom.

Avoiding Water, Berkshire Rebel – Maronka Gábor
Avoiding Water-t második favoritként említi a szaklap. Nagyon jó formában van a kemény pálya és a táv feküdni fog neki. Reméljük, hogy az első helyért küzdhet majd.
Berkshire Rebel korábbi két versenyében sokáig nagyon hátul helyezkedett, ezt próbáljuk most korrigálni. Jól dolgozott, lovasa is ismeri, eredményes futásában bízunk.

Charlie Firpo, Guilin, Light Blue Sky – Kovács Sándor
Charlie Firpo-nak a kicsit a rövidebb táv kedvezni fog, megszokott lovasával pénzes helyezésben bízok. Guilin legutóbb nem az utasításom szerint volt lovagolva, ezért azt a futását nem fogadom el. Most ifj. Kozma István lovagolja, korábban a páros már jó versennyel jelentkezett, hasonlóan eredményes futást várunk tőle. Light Blue Sky-nak nem kedvezett a legutóbbi ellassúzott verseny, reméljük, hogy egy erősebb tempó kihozza majd képességét.

Eggi’s Choice – Csontos Pál
Sérülés és hosszú kihagyás után fog pályára lépni, de topformában van. Felkészülése rendben zajlott, győzelmet várunk tőle.

Major Factor, Spartan Devil – Molnár Gyöngyi
Nehéz feladatot kaptak idomítottjaim. Elég kiegyenlítettnek látom a mezőnyt. Spartan Devil-nek nagyjából 5 kilót, Major Factornak pedig még többet, legalább 10 kilót kellene javulni egy dobogós helyhez. Ettől függetlenül bízom a jó szereplésükben, mert jól dolgoztak és egészségesek.

Catch Me – Suták János
Jól dolgozik, úgy gondolom, hogy jó formában is van. Erős mezőny jött össze csakúgy, mint a Batthyány-Hunyady Díjban. Ott is szépen helytállt, ezt várjuk tőle most is.

 * * *

Alagi Díj

Amore Boy – Csontos Pál
Az utóbbi két hétben tetszetősen dolgozott. A hosszabb táv kedvez neki, a puha pálya lenne a legideálisabb számára. Az első három hely valamelyikére várom.

Anwar Mirashe, Racing Ray – Maronka Gábor
Anwar Mirashe-sal nem volt tervben ez a futás, a mezőny erős lehet számára, ha pénzért fut, már nagyon meg leszünk elégedve vele. Racing Ray jól futott a Nemzeti Díjban, azóta sokat jött előre, a hosszabb táv még jobb lesz számára. Pénzes helyezésben bízunk.

D’Angelo – Fézer Róbert
Az előző futása nem úgy sikerült ahogy vártuk, reméljük, most korrigálhatunk. Természetesen bízunk az eredményes futásában.

Il Ministro – Kovács Sándor
A Nemzeti Díjban mutatott lovaglással nem vagyok megelégedve. Most az istálló első lovasa fogja ülni, jobb taktikával küzdhet a győzelemért.

Lost In Space, Space Opportunity, Vendetta Bel – Zala Csaba
Lost In Space anyjához hasonlóan hosszú távú lónak tűnik, ezt előző versenyeiben bizonyítani is tudta. Formában van, megszokott lovasával állnak starthoz, nagy bizalommal indul, pénzes helyre várom. Space Opportunity késői ló, szeretnénk megnézni az évjárattársai között. A táv kedvez neki, bízunk a jó szereplésben. Vendetta Bel nyerés után indul, megszokott lovasával. A távbírással nem lesz gondja, később a hosszabb táv még kedvezőbb lesz neki. Döntőbe várjuk.

Real Hope – Farkas Levente
A Nemzeti Díj óta zavartalan volt a felkészülése, jól dolgozott. Szerintem a 2000 méteres táv, még inkább kedvezni fog neki. Nagyon bízunk benne, az első öt hely valamelyikére várjuk.

-FL-

SHARE THIS