/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Tarolt a Homokvihar Kennel a Nyári Kupán

A június 2-i Nyári Kupán összesen tizenegy futamban álltak starthoz négylábú kedvenceink, amiből négy futamot ugyanazon kennel agarai nyertek meg, újabb rekordot döntve ezzel a Kincsem Park történetében. Szajka Kálmán, a Homokvihar- racing greyhound kennel tulajdonosa a magyarországi futtatók közt elsőként, egy este négyszer is felállhatott a dobogó legfelső fokára, méghozzá csupa saját tenyészésű agarával, ami külön nagy büszkeség számára.

I. futam S2/S3 – Veyron (Homokvihar Veyron) – befutási ideje: 17.62

II. futam S2/S3 – Hurrikán (Homokvihar Hurrikán) – befutási ideje: 17.41

III. futam S2 – Huron (Homokvihar Huron) – befutási ideje: 17.25

V. futam S1 – Aventador (Homokvihar Aventador) – befutási ideje: 16.87, mellyel a nap legjobb sprint idejét is magukénak tudhatják.

Egy-egy mondatban értékelnéd kérlek a győzteseid teljesítményét?

Veyron az első versenyén harmadik lett, de mivel tudom, hogy nagyon gyors agár, bíztam benne, hogy ha nem ütközik és jól rajtol, hamar meglehet az első győzelme. Nagyon rosszul rajtolt, de mégis sikerült neki. Ő Aventador és Gallardo testvére.

 

 

Hurrikánban is nagyon bíztam, mert sprinten, a kategóriájában nagyon jó. Visszavettem 480 méterről, ami be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Alomtestvére, Tornádó is kitett magáért, hiszen célfotóval lett második helyezett.

 

 

Huronnal nagyon megszenvedtem. Többen is lemondtak róla – nem ok nélkül -, a borzalmas boxolásai miatt, ugyanis folyamatosan megfordult. Mivel őt is gyorsnak látom, nem adtuk fel és úgy néz ki, sikerült ezt a rossz szokást felednie. Hatalmasat küzdve győzött.

 

 

Aventador a múltkor is nyert, és most kategóriát lépve ismét sikerült dobogóra állnia, plusz megfutotta sprinten a nap legjobb idejét. Nagyon büszke vagyok rá. Most már a legmagasabb sprint osztályban kell megállnia a helyét, úgyhogy irány a Sprint Derby. Bár rutinja még nincs, hiszen még csak most volt kétéves, nagyon kíváncsi leszek rá.

 

Fotók: The Sighthound Photographer

 

 

SHARE THIS