/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

M Eck Enroe Ausztria trónján

A német tréningben lévő, de osztrák tenyésztésű M Eck Enroe nyerte a 138. Osztrák Ügetőderbyt vasárnap, Krieau-ben. Robert Gramüller idomítottja már tavaly is mutatta, hogy van benne képesség, de a 2023-as szezon hozta meg számára azt az áttörést, amely egészen a Derby győzelemig repítette Odessa Santana és Devona 4 éves fiát. A 50 000 euró összdíjazású futamot kiváló, 1.16,2-es időben abszolválta 2600 méteren M Eck Enroe, akinek társa Robert Gramüller jelenlegi állandó hajtója, Christoph Schwarz volt. A nyerőtől eltekintve, meglepetés lovak értek fel a dobogóra, Giovanni Venus Wolfgang Ruth-tal, és Makya Christoph Fischerrel, így a hármasbefutó igen szépen fizetett, hiszen 1 euróért játszók,  204,1 eurót kaptak a kifizetésnél a fogadók.

Devona fia 2019. április 14-én látta meg a napvilágot Ausztriában, azonban életútját tekintve nem volt igazán korainak mondható, hiszen 2022 májusában került csak indulónak a kvalifikációs futamban, otthoni pályáján, München-Daglfingben Josef Sparber a sulkyjában. Ezt négy, nyári osztrák futás követte, azonban eléggé váltakozó teljesítményt nyújtott ez idő alatt, így egy hosszabb kihagyásra kényszerült. Azonban sokat lehet hallani, főleg a lóverseny sportban, hogy a “jó munkához idő kell”, na meg sok esetben hihetetlen mértékű türelem, de M Eck Enroe ezt teljes mértékben meghálálta ezzel a Derby győzelemmel, így a 20 tagú szindikátus tulajdonos csapata, a “Team M Eck Enroe” büszkén állhatott szeretett lovuk mellett, a Derby koszorú átadásakor.

A 138. Osztrák Ügetőderby nyerője M Eck Enroe volt Christoph Schwarz-cal, 2600 méteren 1.16,2-ben

 

Christoph Schwarz és Robert Gramüller duója, már 2021-ben is hasonló babérokra tört, hiszen M Eck Enroe teljes testvére, a Kincsem Parkban is szép eredményeket elérő, Heck M Eck  szintén megnyerte az Osztrák Ügetőderbyt 2600 méteren 1.15,0-as időben. Aki nem mellesleg később az Év Ügető Lova is lett Ausztriában.

 

Foto: Eddy Risavy (pferderennfoto.at)

SHARE THIS