/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Jódlis Díj

A mindenki által nagyon várt, 109. Magyar Ügetőderby előtti utolsó verseny nap lesz június 25-én, szombaton. Hét futam várja a Kincsem Parkba látogató közönséget és az online felületen fogadókat. A napi főverseny a 15 órai indítású, Jódlis Díj lesz, ahol roppant kis mezőny jött össze, azonban a 6 indulóból szinte bárki nyerhet, akár Creatine, Carlos Fox vagy ha nem hibázik, Csábító R. is.

A 2022-es Jódlis Díj nyerője Carlos Fox volt Nagy Ferenc II.-vel

 

Az első futam rögtön egy fordulóstartos, engedményes verseny lesz, ahol térhátránya ellenére új kézben, Enrico Fling szerezhet egy újabb győzelmet. Azonban figyelnie kell az élről forduló Elinor Ladyre, valamint Exclusive Fox és Dreamliner LIW párosára is.

A Nyeretlenen Versenyében a legutóbb nagyot javulni tudó, Csodabogyó ha most sem hibázik, elsőként érhet át a célvonalon. A fogadók játékából nem lehet kihagyni még, az élete második versenyére készülő Eurydice-t, Durcás Lánykát, és az utoljára majdnem nyerni tudó, Elegáns Hölgyet sem.

A Kaméliás Hölgy Hendikepben a próbafutamban jól mozgó, Beyond The Limits térhet vissza egy elsőséggel. Dobogós helyezésben reménykedhet még Haralampi de Sajan, és Zselnice is.

16 órakor startol el a tiszteletdíjas, Vután György Emlékverseny – Amatőr Hendikep, ahol Universal Boy és Gyolai Zoltán elsősége a legvalószínűbb. Csípkedd Magad! és Tänczer Tamás múlthéten remekül hajrázott, azonban kicsit elkéstek, így ha most kijön nekik a lépés, megszorongathatják a favoritot. Csakúgy, mint a gyors versenyben, jó időt futó Urban Legend, aki most is tulajdonosával, Szabó Lillával harcol a jobb helyezésekért. Zoom Photo legutóbb a startnál hibázott, így nem jutott szerep neki érdemben, egy dobogós helyezéssel javíthatna Pekker György nyolcévese.

Fél órával később majdnem teltházas mezőny jött össze, ahol a nap nyerőjének is titulált Ambrosia Gielle nyerheti a futamot. Legnagyobb ellenfele a két remek idő után induló Auróra lehet, valamint Zsofesz és Vanderle formája is elég lehet egy jobb pénzdíjas helyezéshez.

A nap záró futamában, az Eliza Hendikepben közel azonos tudású lovak állnak starthoz, így szinte bárki győzelme elképzelhető. Akár Balerina R., akár istálló társa, Berill Lady, de Very Nice Photo is odaérhet a dobogós helyek valamelyikére.

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS