/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, SZAKMAI Galopp / 0 comments

Idei Royal Ascot: a fogadók rémálma és a World Pool sikere

A fenti módon aposztrofálta a Racing Post a múlt heti királyi lóversenyhét eseményeit a fogadók szemszögéből.
Az ötnapos meetingen ugyanis nagy átlagban a nyerő lovak 6-7-szeres szorzóval szerepeltek, ez az átlagos nyerő oddsz most közel 17-szeresnek bizonyult köszönhetően néhány kiugróan szélsőséges esélyű induló győzelmének. A harmadik napon Valiant Force 150-1-hez győzelme sokkolta a népet, míg a szombati napon Khaadem 80-1-es kurzus mellett indulva abszolút utolsó esélyként nyerte a most először futott Queen Elizabeth II Jubilee Stakes futamát, ami mondani sem kell a játékosok többségének nem okozott gyönyörűséget, hiszen a kutya sem fogadott rá!
A zsokék versenyében idén Ryan Moore vitte a prímet, aki hat győzelmet szerzett a keddtől szombatig tartó eseménysorozaton, míg az élete utolsó szezonját taposó Frankie Dettori 4 elsőségig jutott, beleértve a Gold Cupot is.
Az angol szaklap megemlíti, hogy a Hong-Kong Jockey Club által működtetett Word Pool, amibe a PMU-n keresztül a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft., s így a hazai fogadók is csatlakozhattak – tét és hely fogadással – az 5 napos Ascot meeting versenyeiben összesen 175 millió EUR értékben forgalmazott, ami átszámítva kb. 65 milliárd forintnak felel meg. A szombati Queen Elizabeth II Jubilee Stakes forgalma új rekordot jelent a cca. 3 milliárd forint értékben realizált totalizatőr bevétellel, amivel a tavalyi Epsom Derby-t sikerült megelőzni.

Horváth Zalán

SHARE THIS