/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Nem rabolom senki idejét (videóval)

Írta: Kovács Botond.

– Vigyázzon, Frankie! Nehogy nekimenjen valakinek.

Frankie Dettori ascoti diadalmenetét beárnyékolja egy eltiltás. III. Károly király és Kamilla királyé lován száguldott a cél felé, amikor a szabálytalanság történt. A sztár utolsó szezonjának egyik nagydíjába kerülhet az eset.

Az ötvenkét esztendős talján zsokéfenomén kilencnapos eltiltást kapott az Ascoti Míting első napján, amikor III. Károly és Kamilla királyné lovát, Sagát lovagolta a Listed besorolású, 2000 méteres Wolferton Stakesben.

A nagymenő

Balesetveszély előidézése miatt ültetik kispadra Frankie-t, ezért nem ülheti a Sandownban július 8-án megrendezendő Eclipse Stakes-ben a 9/4 favoritként jegyzett, Andrew Lloyd Webber báró résztulajdonában lévő Emily Upjohnt, akivel a Derby Mítingen biztos sikert aratott a Coronation Cupban. A stewardok szerint az eset röviddel a start után történt. (A felvételt csatoljuk, 0:19 körül tényleg látszik egy kis lökdösődés, bár nehéz eldönteni a kameraállásból, hogy pontosan mi történt. Ebből is látszik, hogy sokszor igen nehéz döntések állnak a Versenyintézőség előtt.)

Az eltiltás azonban a July Cupra lejár, így Frankie megpróbálhatja begyűjteni a vitrinéből még hiányzó sprint-nagydíj trófeáját.

 Emily Upjohn

– Megnézem még párszor a felvételt, és majd eldöntöm, hogy fellebbezek-e. Az eset a futam azon részén történt, amikor mindenki pozícióharcot folytatott, gyakran előfordul ilyesmi. Sajnálom, hogy ki kell hagynom Emily Upjohnon az Eclipset, de a lényeg, hogy senki sem sérült meg. Ha tényleg úgy látom, hogy van értelme fellebbezni megteszem, ha nem, nem rabolom ezzel senki idejét – nyilatkozta Dettori, és szemmel láthatóan fel sem vette, hogy az Eclipse-ben 425 ezer font jár az első helyezett telivér tulajdonosának, amely összegből busásan kiveszi a részét a lovas is.
Sportszerűség (ha elszúrtam valamit, viselem a következményeket) vagy egy nagymenő lezsersége (kit érdekel pár tízezer font jutalék)? Döntsék el Önök.

Az alábbi linkre kattintva a futam megtekinthető:


SHARE THIS