/ by /   A nap híre, Derby, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Így látják az ügető trénerek a Derby napi kiemelt versenyeket

109. Magyar Ügetőderby

Csordás Emil – Devoted: Versenyei és munkái alapján úgy gondolom, hogy utoljára 20 éve voltam ilyen közel egy igazi Derby-lóhoz. Természetesen a szerencse és a kedvező széljárás is kell minden versenyhez, de nagyon bízom benne, hogy abszolválja ezt a feladatot. Hiszem, hogy a jövőben, ha az egészségi állapota engedi, évjárata és a pálya krémjéhez fog tartozni.

Balogh Bernadett – Dolomit Boy és Del Piero: Dolomit Boy felkészítése jól sikerült. Új kézben indul majd, abszolút jókedvű, így bízunk a jó futásában. Del Piero áprilisban került ifj. Döme Imréhez, akivel második közös versenyükben, megfutotta a Derby-induláshoz szükséges időt. Azóta kondíció munkákkal készült. Tisztes helytállást várunk tőle.

Kolozsi László – Dusán: Egy gyors átfutott versenyben érte el egyéni rekordját, amivel az előkelő, harmadik helyen jutott be a Derby-mezőnybe. Az ezt követő versenyében nem úgy szerepelt, ahogy vártam tőle, így azóta teljesen más munkamódszerrel készült. Remélem, hogy sikerült topformába hoznom, és akkor egy pénzdíjas helyezést akár el is csíphetünk. A győzelemre a legnagyobb esélyesnek Devoted-ot tartom, illetve Dolomit Boy-t, Diófást és Dumbledore-t. Ha valaki hibázik, akkor bármilyen befutási sorrendet el tudok képzelni.

Márton Lajos – Dignitá: Felkészülése zavartalan volt, utolsó versenye után már csak kisebb munkákat kapott, amelyek alatt igyekeztünk nem túlságosan pörgetni, figyelve a kedvező idegállapot megtartására. Egyelőre kiegyensúlyozottan viselkedik, a második soros starthelyenek kifejezetten örülök. Egy pénzdíjas helyezés elérésével már elégedett lennék.

Varga Sándor – Diófás: Minden trénert és tulajdonost örömmel tölt el, ha a lova jogosult a Derbyben indulni, így számunkra is nagy büszkeség ez. Mióta az idomításomba került Diófás, folyamatos fejlődés jellemezte a karrierjét. Tudása alapján az élmezőnyhöz tartozik, így tisztes és eredményes szereplést várunk tőle.

Horváth Zoltán – Diána Gull:A Becze Zoltán és Tänczer Tamás tulajdonában álló kanca már tavaly is bontogatta a szárnyait, azonban idén teljesedett ki igazán. Sokáig gondolkodtunk, hogy elindítsuk-e, azonban egy ló életében egyszer van Derby, így közösen úgy döntöttünk, hogy kár lenne kihagyni vele ezt a versenyt, utolsó futása óta tudatosan ide készült. Szerencsére egy nagyon könnyen kezelhető, jó idegrendszerű kancáról van szó, így nincs vele nehéz dolgunk a tréningek során sem. Megbízhatósága miatt bízunk a tisztes helytállásában. Azt gondolom, hogy aki nyerni szeretne, annak Devoted-ot kell megvernie.

Fazekas Imre – Dumbledore és Dream Of Mine: Dumbledore versenyei során, miután megfutotta a Derbyben való jogosultsághoz szükséges időt, kis lépésekben javulgatott. Ezért is döntöttem úgy, hogy csak tréningezéssel folytatom a felkészítését. Egyre jobban teljesít, és úgy tűnik, hogy a távbírása is erősödött, bízom az eredményes szereplésében. Dream Of Mine legutóbbi versenye alkalmával került be a potenciális indulók közé, majd jogosultságot kapott a részvételhez, a tulajdonos kérésére fut az idei Derbyben.

Veljko Mazsity – Davide Fling: Igen későn kezdett el versenyezni ez a remek származású herélt, azonban rohamléptekben fejlődött, amelynek kimagasló eredménye, a Derby-ben való részvételhez szükséges idő volt. Természetesen bízunk eredményes szereplésében.

Ozsvár Zoltán – Dee Dee AT: Megbízható, stabil versenyző, úgy érzem, formában van, legutóbb jól mozgott. A tréningek során is elégedettek voltunk vele, a kedvével sincs gond, jól eszik, ami bizalomra ad okot. Bízunk egy pénzdíjas helyezés elérésében.

Mitja Slavic – Diamond Ville: Korábban évjárata legjobbja volt, az idei évben viszont már nem úgy futott a versenyekben, ahogy azt vártuk tőle. Tudása és származása révén bízom abban, hogy megtalálja legjobb formáját és jól fog szerepelni pályafutása eddigi legfontosabb fellépésén.

 

A 108. Magyar Ügetőderby győztese Csak a szél (Ken Warkentin – Naná) volt Fazekas Imrével, amelyet 2500 méteren 1.18,2-es időben nyert meg párosuk

 

Gróf Esterházy Miklós Emlékverseny

Balogh Bernadett – Éjjeli Hölgy, Enjoy és Eternity Bar: Éjjeli Hölgy továbbra is remek formában van, sokat nyugodott az elmúlt időben, jó futást várok tőle. Eternity Bar utoljára jó pozícióban hibázott, zárómunkájában viszont nagyon erős volt. Most új kézben fut, az ő párosukban is bízom. Enjoy eléggé problémás a versenyek alkalmával, ami viszont a felkészítésére abszolút nem jellemző, mivel készségesen dolgozik. Ő is új hajtóval indul, azonban korábbról ismerik egymást, hiszen fiatalabb korában, éppen Fabrice Souloy foglalkozott vele.

Angyal Andor – Eternal Flame: Utolsó futása után kapott egy teljes hét pihenőt, azután pedig a megszokott módon készült. Startszámunkra nem panaszkodhatunk, hiszen ilyen kiegyenlített mezőnyben sokat számít az 1-es starthely. Bízom benne, hogy újra megcsillogtatja tudását.

Hajnal Tibor – Eastwood: Munkában inkább lustábbnak tűnik, versenyben azonban más arcát mutatja, olyankor kicserélt lóként szerepel. A startnál sajnos többször voltak vele gondok, nem mindig jön el hiba nélkül, ha most minden rendben lesz vele, bármire képesnek tartom.

Ozsvár Zoltán – Emeli Sandé AT: Utolsó versenyében sokat jött előre, kis híján nyerni tudott. Azóta minden rendben van vele, jókedvű, kíméletesen készült erre a kiemelt versenyre. Optimális verseny esetén remélem, hogy el tud csípni egy jobb, pénzes helyezést.

Csordás Emil – Emerald: Jó formában van, legutóbbi versenyében nagyon bíztatóan futott, meghozta a várt javulást. Tisztességes verseny esetén, a helyezettek közé várom.

Márton Lajos – Erzsébet Királynő:Három hete nagyon meggyőzően viselkedett, remek versenyt futott. Munkában is tartja a jó formáját, meg vagyok elégedve vele. Startszámunk nem éppen a legjobb, azonban, ha jól helyezkedünk a verseny során, döntős helyezésében bizakodom.

Nagy Ferenc II. – Euzébió: A startszámunk nem túl kedvező, így nagyon reménykedünk abban, hogy szerencsésen alakul számunkra a verseny. A ló formában van, eddig eredményesen teljesített, ebben az erős mezőnyben is tisztes helytállást várunk tőle.

Veljko Mazsity – Ezüstfiú: Mint általában, az ő esetében sem változtattunk a felkészítésén. Eddigi teljesítménye magáért beszél, továbbra is jókedvű, így bízunk eredményes szereplésében, annak ellenére, hogy a második sorból vagyunk kénytelenek nekivágni a futamnak.

 

A 2022-es Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékverseny nyerője Dynamo (Maharajah – Nothing Compares MS) volt Thorsten Tietz-cel, 1800 méteren 1.18,1-es időben.

 

Pannónia Díj

Goran Zolnaji – Che Comandante: Utolsó futása alkalmával jól szerepelt, azóta munkában is sokat javult, de ebben a versenyben nagyon nehéz feladat elé állítottuk. A tulajdonos kérésére vesz részt ebben a futamban, természetesen egy helyezéssel már maximálisan elégedettek lennénk.

Veljko Mazsity – Bonaparte Boss: Klasszisa és idei mérlege abszolút mellette szól, semmin sem változtattunk vele kapcsolatban. Ezúttal is jó futást, döntős helyezést várunk tőle.

Fazekas Imre – Csak a szél: Tartja kitűnő kondícióját, munkában is remekül mozog. Kisebb változtatásokat eszközöltem nála, erre jól reagált, ha ezt versenyben is realizálja, újra döntőbe várom.

Robert Gramüller – Bugatti SS: Felkészülése remekül alakult, néhány héttel ezelőtt topformával győzött, Németországban, úgy tűnik, ismét a régi. A mezőny nagyon erős, de eredményes szereplést várok tőle.

Juhász Balázs – Bobby Fischer: Két hete futott utoljára, így könnyebb, formában tartó munkákkal készültünk. Az akkor nyújtott teljesítményével összességében elégedettek voltunk, hiszen hosszú idő után patkóban futott, kímélve a pata szerkezetét erre a versenyre. Startszámunk sajnos nem szól mellettünk, így nehéznek tűnik a feladat, de bízunk eredményes szereplésében. A tervek szerint most megint patkolatlanul fog indulni a nagyversenyben. A legnagyobb esélyesnek Bonaparte Boss-t tartom.

Mitja Slavic – Catania R. és Bazsiville: Catania R. idén eddig remekül teljesített a klasszikusokban, emiatt is döntöttünk úgy, hogy indulunk ebben a nagyversenyben is. Szerencsés futás esetén, jó szereplést várok tőle. Bazsiville hosszú kihagyása után most indul először versenyben, ilyenkor egyébként jól is szokott szerepelni. Klasszisa révén bármilyen eredmény elképzelhető nála.

Márton Lajos – Be Happy: Az elmúlt pár futásakor nem azt a formát hozta, amit vártam tőle, így munkában eszközöltem változtatást a kantáron, amire kedvezően reagált. Egy pénzdíjas helyezés elérésével már elégedett lennék.

 

A 2022-es Pannónia Díj nyerője a 6-os számú Borutka (Illetmény – Night Lady) volt Hajnal Tiborral, 1800 méteren 1.15,1-es időben

 

 

SHARE THIS