/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Lovas-szakmai Fórum a Georgikon Lovasoktatási és Lótenyésztési Központ szervezésében

Július 12-én került megrendezésre az a Lovas-szakmai Fórum, amelyen képviseltette magát a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF), a Kincsem Park vezetése, a Magyar Lovaregylet és a MATE Georgikon Campusa.

Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a fő helyszíne a fórumnak a nagymúltú Fenékpuszta volt, ahol egykor a Festetics család telivér ménese állt, és ahol a jövőben az Egyetemünk telivér ménesének az egyik része is állni fog.
Dr. Rózsa László campus-főigazgató köszöntője után Tóbiás Gábor (NÖF) múzeum menedzser mutatta be a tevékenységüket, felvázolta az Egyetem és a NÖF közötti együttműködést, és megismerhették a résztvevők a leendő fenékpusztai látogatóközpont működését.
Ezután Dr. Husvéth Ferenc emeritus professzor előadását halhatta a közönség, aki az intézményünk által végzett miosztatin vizsgálatokat mutatta be, melyek remélhetőleg idehaza is szerves részévé válnak a telivér tenyésztésnek és futtatásnak.
Végül Dr. Bartos Ádám egyetemi docens mutatta be az intézményünk lovas képzési szakjait és beszélt a tervezett balneológiai kezelőközpontról. Végezetül megtekintésre került a felújított Fenékpusztai majorság.

(MATE Georgikon Campus)

SHARE THIS