/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Delikát szép győzelemmel tért vissza

Meglepetést hozott a vasárnapi galopp versenynap legrangosabb futama, az 1600 méteres Hesp Róbert Emlékverseny. A verhetetlen csodakanca, Kincsem tréneréről elnevezett futamban a régen látott négyéves Delikát meglepő, de abszolút megérdemelt győzelmet ért el. A négyéves kanca tavaly novemberben futott utoljára versenyben, így sokak számára okozott kellemes meglepetést. A nyerő mögött Cenzor és London végzett a dobogón. A versenyben a legjobb papíresélyt képviselő Surprise of Easter, csakúgy, mint legutóbb Pozsonyban lemaradt, így a tavaszi nyerő számát meg sem tudta közelíteni.


A program elején, a kezdő kétévesek versenyében Kasey szép győzelemmel mutatkozott be. Canizares a Nemzeti Díj után visszakerült saját társaságába és rögtön nyert is, látványos hajrát követően. Orhan tavaly tavasszal nyert utoljára versenyt Pozsonyban, így mostani sikere már nagyon esedékes volt, a Kincsem Parkban először ért haza a tiszteletdíjas Papp István II. Emlékverseny Hendikepben. Az engedményes lovasok versenyében, a Németh Ferenc Emlékkupa aktuális futamában Arabika volt a legjobb Kovács Rékával. Egy órával később, az 1600 méteres nyeretlen versenyben Remek remekelt Ördög Alennel és búcsúzott a győzelem nélküliek táborától. Poker Lover is először ért haza, méghozzá nagy csatát követően a Slingsby Hendikepben. A nap záró futama annak ellenére jó versenyt hozott, hogy a favorit Mr. Croissant most sem állt be a gépbe, illetve a Shining Star-t is lejelentették a futamot megelőzően. Jött viszont a 101. Magyar Derbyben is látott Baron Black, aki Kolumbán Örs hathatós támogatásával szép versenyben győzött.
Folytatás jövő vasárnap nagydíjakkal! A legjobbak a Magyar Kancadíjban, a Kisbér Díjban és a Kozma Ferenc Emlékversenyben már a szeptember 2-i nemzetközi versenynapra hangolhatnak.

 

SHARE THIS