/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

My Dyla LV és Papp István párosa nyerte a Grál-lovag Díjat

Hihetetlen szoros befutók színesítették a szombati ügető versenynapot, ahol szikrázó napsütésben sikerült Papp István hajtásában, My Dyla LV-nek behúznia a Grál-lovag Díjat. Elsőségeik számát Takács Krisztiánnak, Búrány Adriánnak, Szennovitz Adélnak, Horváth Zoltánnak, Erdei Péternek és Pekker Györgynek sikerült növelie egy darab győzelemmel, míg Csordás Emil duplázni tudott Adamo Flinget és Zónát hajtva.

A Nyeretlenek Versenyének I. részében az amatőr engedéllyel rendelkező Takács Krisztiánnak és a tulajdonában álló Ezigennek sikerült közösen elveszítenie a nyeretlenségüket, hiszen a lónak élete első, míg Krisztiánnak idei első győzelmét jelentette ez az aranyérem. A második helyen végül Evita Meerswal végzett Angyal Andorral, akit Elizeus LIW és Budai Attila párosa követett.

Fél órával később Drina TIM  nem hibázott és magabiztosan, 1,5 hosszal nyerte a futamot Búrány Adriánnal a sulkyjában. Mögötte a Derby-ben galoppozó, de most rendesen ügető Davide Fling lett a második Veljko Mazsity-tyal, míg harmadik a térhátrányból futó, Ékszer K lett Kolozsi Sándorral.

A nap harmadik futama már a napifőverseny, a Grál-lovag Díj volt, ahol a hűséges kanca, My Dyla LV küzdötte le a mezőnyt Papp István hajtásában. Hosszú hajrát nyitott a későbbi nyerő páros, akik az utolsó kanyarból kiérve, kívülről, óriási lendülettel támadták meg a start óta vezető, Hajnal Tibor által hajtott Creatine-t, azonban a sárga heréltet még a belső pozícióból is ostromolta In Love Danover és Juhász Balázs duója is, így leszorították őt a dobogó alsó fokára. A befutási sorrend tehát My Dyla LV (6) – In Love Danover (2) – Creatine (4) lett, a lefutási idő pedig 1.17,8 volt.

A 2023-as Grál-lovag Díjat My Dyla LV nyerte Papp Istvánnal

 

A Nobody Hendikep kisebb meglepetésre Credit Card sikerét hozta, aki most nem hibázott és biztosan nyerte a futamot idomárhajtójával, Szennovitz Adéllal. Őt nagyon támadta az új kézben induló Sholty Csabi, azonban rohama most egy második helyhez volt elég. Harmadikként Baraka SS haladt át a célvonalon Lakatos Árpáddal.

Csordás Emil duplán örülhetett, hiszen a korábbi, roppant hasznos kancájáról, Magna Chartáról elnevezett hendikepben neki sikerült győznie Adamo Flinget hajtva. Szoros befutót hozott ez a futam is, hiszen egy nagyon rövid orrhosszal múlta csak felül, az ismét remekül futó Trencsén és Gyolai Zoltán párosát. Harmadikként egy szintén hűséges versenyző, Anna haladt át a célvonalon Fejszés Kitti hajtásában.

A Nyeretlenek Versenyének II. részében igen csak sok szerencse szegődött Easy Bet és Horváth Zoltán mellé, hiszen az első kanyarból kiérve az új svéd import, Sharif Wood rontott, majd a befutóra érve Dreamer is, így senkitől sem zavartatva könnyen nyerték a futamot. Második a kissé elfáradó Elinor Lady lett Angyal Andorral, míg harmadik helyre az óriásit javuló, Eminem érkezett meg Horváth György hajtásában.

A Kincsem Park Kupa Hendikepben pályaelhagyás miatt diszkvalifikálták Zénó Bokót, így Zagato és Erdei Péter nyerte a futamot, aki mögött a szintén jó esélyű Universal Boy és Gyolai Nikolett párosa lett a második helyezett, míg a dobogó alsó fokára Firefly Shadow állhatott fel Rapcsó Balázs hajtásában.

Az idei Derby nyerő, Devoted anyjáról, a Waleről elnevezett hendikeppet is Csordás Emil tudta behúzni, a roppant hűséges, kedvező beállításba kerülő Zónának köszönhetően. Mögötte az ezüstérmes, a hősiesen védekező Farya BD lett Goran Zolnajival, míg harmadikként Uptown Boy M ért célba Vicen Pállal.

Fél órával később, a záró futam is igen izgalmas befutót hozott, hiszen az egyenes közepén még Titus Livius és Gyolai Nikolett volt az élen, azonban Pekker György és Australian Gold párosa rohamozott és egy rövid nyakhosszal leszorították az aranyérmes helyről az előbb említett duót. A dobogó alsó fokára a szintén óriásit hajrázó Wonderchild állhatott fel Ifj. Veres Lászlóval.

Folytatás jövő héten 3 kiemelt versennyel, az Ötévesek Nagydíjával, a Háromévesek Nagydíjával és a Kanca Díjjal!

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS