/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Így látják a trénerek a kiemelteket

Kanca Díj

Márton LajosDignitá: Sajnos a Derbyben lévő visszastart nem kedvezett Dignitának, hiszen elég ideges kanca hírében áll, így abszolút nem azt a teljesítményt nyújtotta, mint amit nyugodtabb körülmények közt tett volna. Bízom benne, hogy ebben a versenyben korrigálhatunk.

Ozsvár ZoltánDee Dee AT: Elképesztően boldogok voltunk a 109. Magyar Ügetőderbyben elért második helyezésével, amely szerencsére nem viselte meg őt sem fizikálisan, sem mentálisan. Jó kedvére nem lehet panaszunk, jól tréningezett, és ebben a kis mezőnyben, tudása révén, győzelmet várunk tőle.

Horváth ZoltánDiána Gull és Dulcinea del Toboso: Diána Gull az Ügetőderbyben hatalmas meglepetést okozott nekünk, hiszen az elvárásainkat bőven felül múlta az ott szerzett harmadik helyezésével. Szerencsére egyáltalán nem viselte meg a verseny, nagyon jó kedve volt következő napokban is. Pár nap pihenő után folytattuk a felkészülést, figyelembe véve természetesen, hogy most rövid távra készülünk vele, ami még jobban kedvezhet neki. Jó versenyre számítunk, ahol az első három hely valamelyikével elégedettek lennénk. A másik idomítottam, Dulcinea del Toboso kicsit nehezebb eset, sajnos eléggé megbízhatatlan, de sokkal nagyobb tudás rejtőzik benne, mint amit eddig mutatott magából. Számítottunk rá, hogy kis mezőny fog összejönni, ezért is döntöttünk az indulás mellett vele kapcsolatban. Ha nem hibázik, egy kisebb pénzdíjas helyre várjuk.

Balogh BernadettDucks: Jó kedvű és jól is dolgozott. Őt is Christoph Schwarz fogja hajtani, aki a kancákkal nagy összhangba tud kerülni, így a kis mezőny révén, jó futást várunk párosuktól.

Fazekas ImreDrina TIM: Legutóbbi versenyét biztosan teljesítette, azonban most jóval nehezebb feladat elé állítottuk. Ha képes lesz kisebb javulásra, akkor egy jobb pénzdíjas helyezést szerezhet.

 

 

Háromévesek Nagydíja

Balogh BernadettEnjoy és Eternity Bar: Enjoy mostanában sokkal nyugodtabban viselkedik, mint eddig, illetve az autóstartos verseny is kedvezőbb számára, hasonló futást várunk tőle, mint legutóbb. Eternity Bar új hajtójával ugrott a startnál, azonban utána összhangba kerültek, és jól zárkózva értek fel a bronzérmet jelentő helyre. Remélem most hiba nélkül fognak versenyezni, így még eredményesebbek lehetnek majd.

Csordás EmilEmerald: Az idei évjárat nagyon kiegyenlített, 10 közel azonos, igen jó idővel rendelkező hároméves indul ebben a versenyben. Képességét tekintve egyedül Enjoy emelkedik ki a többiek közül. A helyezésekért bárki küzdelemben lehet, természetesen Emerald is igen jó eséllyel indul. A Gróf Esterházy Miklós Emlékverseny után kapott kisebb kezelést, és formában tartó munkákkal készült erre a nagydíjra.

Angyal AndorEternal Flame: A felkészülésén semmit sem változtattam, minden eddigi versenyében becsületesen helyt állt, továbbra is bízom a remek képességében.

Juhász BalázsEl Diablo: A Derby napi futásával nagyon meg voltunk elégedve, akkor változtattunk a kantárján, és ennek eredménye volt ez a szép stílusú győzelem, így a tulajdonossal közösen döntöttünk amellett, hogy mérjük össze a tudását a legjobb háromévesekkel. Kondíció munkákkal készültünk erre a versenyre és a startszámunk is kedvezőnek tűnik, bízunk az eredményes szereplésben. A két „Prolongos” lovat, Enjoy-t és Eternity Bar-t tartom a futam legnagyobb esélyeseinek.

Hajnal TiborEastwood: A tréningek során folyamatosan jól teljesít és jó kedvűen dolgozik. Nagyon sokat erősödött és fejlődött, mióta az idomításomba került, meglátjuk, ez mire lesz elég, hiszen igen jó képességű az évjárata.

Márton LajosErzsébet Királynő: Utolsó versenye nem úgy sikerült, ahogy terveztem, azonban munkában folyamatosan jól mozog, így jó futást várok tőle.

Ozsvár ZoltánEmeli Sandé A.T. és Elton John AT.: Emeli Sandé A.T.-ban van képesség, azonban több alkalommal is hibázott már. Startszáma sem túl kedvező, de ha nem ugrik eredményes szereplést várok tőle. Elton John AT közel két hónap kihagyás után indul, viszont a tréningek során jól mozgott, de véleményem szerint kelleni fog még neki ez a futás, hogy formába kerüljön.

Veljko MazsityEzüstfiú: Folyamatosan jelzi felénk, hogy van még benne képesség, amely helyezésben nem, de időben jelentkezett is a Gróf Esterházy Miklós Emlékversenyben. Ha a szerencse is mellénk áll, és hasonló teljesítményt nyújt, mint 1 hónappal ezelőtt, akkor egy jobb pénzdíjas helyezés elérésében bizakodunk.

Horváth ZoltánElegáns Hölgy: A remek származású kanca pár hónappal ezelőtt került az idomításomba. Egy roppant jó természetű, és könnyen kezelhető ügető ló Elegáns Hölgy, aki futásról futásra mutatja, hogy van még benne javulás, ezért döntöttünk amellett, hogy dobjuk be a mély vízbe. Jól dolgozott, jó kedvű, tisztes helytállást várunk tőle.

Kolozsi LászlóÉkszer K: Nagyon erős mezőnybe került, azonban a két évvel ezelőtti árverésen elkelt lovak közé tartozik, így azon kedvezményezett lovak egyike, aki jogosult indulni ebben a nagyversenyben. Véleményem szerint a gyógykezelése után jó formába került, de ide talán még az is kevés lesz. Tisztes helytállást várok tőle.

 

Ötévesek Nagydíja

Fazekas Imre Como Tiago: Kihúzott munkákkal készültünk vele erre a 3000 méteres versenyre, amelyeket jó kedvűen teljesített. Két futásból kétszer biztos győzelmet szereztünk, így eredményes futást várok tőle.

Mitja SlavicCatania R.: Idén több alkalommal is versenyzett már a legjobb idősebb lovakkal, ahol, ha nem hibázott szép eredményeket ért el. Legutóbb a Pannónia Díjban szerezett egy szép harmadik helyet, elképesztő időben, így a formájára sem lehet panaszunk. Hasonló teljesítményt várok tőle ebben az extra hosszútávú versenyben is.

Hajnal TiborCharming Boy: Futásról futásra erősödik, és egyre jobb teljesítményt nyújt, illetve a tréningeket is abszolút jó kedvvel teljesíti. Bízom a jó szereplésében.

Angyal AndorCasino Royale: Az utóbbi hetekben, a munkái során egyre jobb-és jobb kedvel, illetve nagyobb energiával dolgozott. Ha jó napot fog ki szombaton, akkor a hosszútáv ellenére is nagyon jó teljesítményt fog nyújtani.

Márton LajosChip Chip Chip és Calvin: Chip Chip Chip kifejezetten erre a versenyre készült, munkában folyamatosan jól mozgott, így eredményes futásában bízok. Calvin a tulajdonosa kérésére indul ebben a nagyversenyben. Ő kimondottan egy hosszútávú ló, jól is dolgozott, bár most jóval erősebb lovak közé került, tisztes helytállást várok tőle.

SHARE THIS