/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Nagydíjak szombatja két Ügető Liga futammal!

Izgalmas versenynapnak néznek elébe az ügetősök, hiszen 10 színvonalas futamban indulnak lovaik, valamint 8 darab kétéves próbálkozik kvalifikációval, amivel jogosultságot szerezhetnek az augusztus 20-án megrendezésre kerülő, Szalay János Emlékversenyben való induláshoz, az idei első kétévesek számára kiírt futamra. A versenynapon még a 2022-es Lovasélet Sprinter Kupa győztese, Digital Races is próbafutamozik.

Élőben a Kincsem Parkban, illetve élő közvetítés formájában a bet.lovi.hu-n, a kincsempark.hu-n, valamint a Sport 2-n lehet majd követni az ügető futamokat.

A belépés továbbra is INGYENES!

 

Népes mezőny áll starthoz a Kincsem II. Hendikepben, ahol  Zsofesz egy szép helyezéssel javította hibáját, amellyel itt már első esélyt képvisel. Csípkedd Magad! is régóta kerülgeti a célt, talán most már hazaérhet, csakúgy, mint a jóval könnyebb helyzetbe került Del Piero, aki szintén küzdhet a dobogós helyekért. Bosphorus N-ben is van képesség, kivéve ha nem galoppozik!

Teltházzal indul az Uli Díj, ahol kedvező starthelyéről, két jó futás után, egy újabb győzelmet szerezhet Eurydice. Csodabogyó ismét ígéretes időket ügetett, ha ismételne, mindenképpen küzdelemben lehetne a jobb helyezésekért, csakúgy, mint a múlthéten majdnem győzni tudó, Davide Fling. Ezigennek nem kellett túlságosan megerőltetnie magát egy héttel ezelőtt, ha tudja legjobbját, akár nyerhet is.

Fél órával később már a Schum György Emlékversenyt fogják futni, ahol Veljko Mazsity idomítottja, a remek származású, Daytona Spav szerezheti meg zsinórban a 4. sikerét. Azonban figyelnie kell Cherie Bella M-re, aki legutóbb alig maradt alul az előbb említett vetélytársával szemben, így erős küzdelemre van kilátás, most Erdei Péter fogja hajtani. Kokomo Harley új tulajdonba és Vekas Zoltán idomításba is került, topjával mindenkit meglephetne. Despasito nagy formában van, ha nem hibázik, helyre jó lehet Lakatos Csabával.

15:30-kor startol el a 2023-as Kanca Díj mezőnye, ahol mindösszesen 6-an indulnak, de ennek ellenére izgalmas versenyre van kilátás. Dee Dee AT óriási meglepetésre ezüstérmes lett a 109. Magyar Ügetőderbyben, amely helyezés után talán itt már megkoronázhatja az évét egy nagydíj győzelemmel, most ismét Branko Skenderovic lesz a társa. Diána Gull is elképesztő teljesítményt nyújtott az idei Derby-ben, hiszen harmadikként ért át a célvonalon tulajdonosával, Tänczer Tamással, akik itt is remek eséllyel indulnak, és nem kizárt, hogy a győzelem is meglegyen nekik. Ducks formájára sem lehet panasz, mellesleg hajtója, Christoph Schwarz is növeli az esélyeit, dobogóra várható párosuk.

A Kanca Díj nyerője, Csak a szél Fazekas Imre és Fazekas Andrea

 

A Grammofon Hendikepben is 12-en állnak starthoz, ahol a győzelemmel visszatérő Beyond The Limits szerezhet egy újabb elsőséget, azonban trénerével, Winner Boy is jó esélyekkel indul. Boszi nyár elején erősebb mezőnyben is szépen helyt állt, így ebben a társaságban már favorit esélyt képvisel idomárjával. Carina Fling is formában van, szélső startszáma ellenére ott lehet a végelszámolásnál.

Fél órával később vezeti fel a startautó a 2023-as év Háromévesek Nagydíjának 12 startolóját, amely egyben a Nemzeti Ügető Liga V. állomása is. A roppant jó képességgel megáldott, Enjoy megnyerte 1 hónappal ezelőtti évjárat kiemeltet, ha itt sem ront, a győzelem legnagyobb várományosa lehet Fazekas Imrével. Eternity Bar legutóbb kisebb hibát vétett, de így is nagy hajrával felért a dobogóra, ismét Christoph Schwarz lesz a társa, így jó szereplésükre lehet számítani. Eternal Flame minden idei hároméves nagyversenyben hűen adta tudását, most új kézben, Jozé Sagajjal indul, így eredményes futás várható tőle is. Eastwood top formával ért el az ötödik helyet legutóbb, szerencsés versenyalakulással a győzelemért lehet harcban Hajnal Tibor idomítottja.

A 2022-es Háromévesek Nagydíjának nyerője Denver Broncos volt Papp Istvánnal

 

Nemzetközi szintű versenyre val kilátás az idei Konta Dezső Emlékversenyben, ahol az élete formájában lévő, Zitti Tutti papíresélyt képvisel Veljko Mazsity-tyal. Palaco Bo és Fazekas Imre párosa legutóbb az utolsó kanyarban hibázott, egy szép helyezéssel feledtethetik azt a futást. A térhátrányos futamok kedvezőek Duc de Connee-nak, komoly ellenfélnek ígérkezik Jozé Sagajjal a sulkyjában.

A versenynap harmadik kiemelt versenye, az extra hosszú távú, 3000 méteres VI. Nemzeti Ügető Liga futam lesz, az Ötévesek Nagydíja. A szlovén tréningből érkező, Catania R. folyamatosan eredményes volt az erősebb mezőnyökben, és hajtója is növeli esélyeit, a győzelem egyik nagy várományosa lehet Jozé Sagajjal. Como Tiago régóta tartja bombaformáját, így megszorongathatja a favoritot, és elsőként haladthat át a célvonalon Fazekas Imrével. Rendre szerzi a jobbnál-jobb helyezéseket Charming Boy, itt is jó szereplés várható tőle és Hajnal Tibortól.

A 2022-es Ötévesek Nagydíjának nyerője Bonaparte Boss volt Veljko Mazsity (lovász: Kuhl Dávid)

 

A Karvaly Hendikepben klasszisa is Valentino mellett szól, formái és hajtója alapján nyerheti a futamot, de a topformában lévő Bailando erős ellenfélnek ígérkezik. Bonus RG majdnem négy hónapot hagyott ki, azonban már első futására odaérhet a dobogós helyek valamelyikére, csakúgy mint a múlthéten jó futással jelentkező Usain.

A nap záró futamában, a Kabala Díjban, az új idomításba került Csábító R. remek futással mutatkozott be új istállójából, így favorit esélyt képvisel ebben a versenyben. Carlos Fox mindig a dobogón köt ki, így győzelme sem lenne elképzelhetetlen. Berill Ladyre is hasonló állítások igazak, hiszen megfelelő versenyalakulás esetén, az első három hely valamelyikében bizakodhat. Csakúgy,  mint az idei Derby negyedik helyezettje, Dumbledore.

 

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS