Enjoy, Diána Gull és Catania R. a főszerepben

Duplázás, mesterhármas, korosztályos pályarekord beállítás és a 40.hajtói győzelem elérése!

Tikkasztó meleg és szikrázó napsütéses idő várta a Kincsem Parkba látogató közönséget, valamint az ügetős szakmabelieket, tulajdonosokat és futtatókat.

A 10 remek futamból zsinórban hármat tudott megnyerni Jozé Sagaj, először Duc de Conne kocsijában haladt át elsőként a célvonalon, majd következett az extra hosszútávú Ötévesek Nagydíja Catania R.-rel, (aki mögött Charming Boy és Casino Royale lettek a helyezettek). Végül Valentino sulkyjában koronázta meg a napját a szlovén vendéghajtó. A 2. és 3. futamban Veljko Mazsity tudott győzedelmeskedni előbb Davide Flinggel, majd Daytona Spavval tette meg mindezt.

A 2023-as Ötévesek Nagydíjának nyerője Catania R. volt Jozé Sagajjal, 3000 méteren 1.18,4-es időben

 

 

Ismét megmutatva hihetetlen gyorsaságát és képességét, a Gróf Esterházy Miklós Emlékverseny után, Enjoy most sem hibázott és Fazekas Imrével 1.15,7-es időben szerzett egy újabb első helyet, most a Háromévesek Nagydíjában, amely idő teljesítménnyel beállította Naná, 2010-ben 1900 méterre futott korosztályos pályarekordját. A Prolongo istálló kétszeresen örülhetett, hiszen német vendéghajtójával, Christoph Scwarz-cal Eternity Bar lett a második, a harmadik hely, pedig a hűséges Eternal Flamé lett Jozé Sagajjal. Eddigi legnagyobb hajtói sikerét érte el Tänczer Tamás az idei Kanca Díjban, hiszen a Becze Zoltánnal közös tulajdonban lévő kancájával, Diána Gull-al biztos győzelmet aratott, leszorítva ezzel egy újabb második helyre a 109. Magyar Ügetőderby ezüstérmesét Dee Dee AT, akinek társa most Branko Skenderovic volt, a bronzérmes pedig Diginitá lett Márton Lajossal.

A 2023-ban a Háromévesek Nagydíjának nyerője Enjoy volt Fazekas Imrével, ahol 1900 méteren beállította Naná 1.15,7-es korosztályos pályarekordját

 

 

A 2023-as évben Diána Gull nyerte a Kanca Díjat Tänczer Tamással, 1900 méteren 1.19,7-es időben

 

 

Emlékezetes nap volt a szombati Ifj. Veres László számára is, hiszen az első futamban Del Piero kocsijában megszerezte pályafutása 40. hajtói sikerét! Mögötte a sok harmadik helyét most egy másodikra váltotta Baraka SS Budai Attilával, így a dobogó alsó fokára Chicago ért fel Nagy Ferenc II.vel. A Gramoffon Hendikepben kisebb meglepetésre Zippy Boy haladt át elsőként a célvonalon Fazekas Andreával a sulkyjában, aki mögött Beyond The Limits Lakatos Árpáddal, valamint Winner Boy Szennovitz Adéllal lettek a helyezettek.

Végül a nap záró futamában saját tulajdonú és tenyésztésű lovával sikerült győzelmet aratnia Nagyváry Andreának, hiszen Dumbledore 1.18,3-ban remek hajrával elsőként ügetett át a célvonalon. A képzeletbeli dobogóra még Berill Lady fért fel Christoph  Schwarz-cal, valamint Bellini Fling Farkas Györggyel.

 

Jövőhéten aki magyar ügetőket szeretne látni versenyezni, azoknak egészen Baden bei Wien pályájáig kell utaznia, hiszen vasárnap ott rendezik meg az idei évben is az osztrák-magyar találkozót. Így újabb budapesti ügető versenynap AUGUSZTUS 12-én, szombaton lesz!

 

Fotó: Péter Réka Photography

 

SHARE THIS