/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Tarolt a Magyar Derby győztese, Suták Csenge 200. sikere

Három komoly nagydíjjal folytatódott a galopp szezon vasárnap. A legrangosabb sprintfutamban, a Kozma Ferenc Emlékversenyben Vain Hope visszavágott Carlos Ray-nek a Derby napi vereségért és látványos stílusban verte ellenfeleit. A két magyar klasszis közé a cseh Legionar Srb ékelődött be az 1200 méteres Liga-futamban.

Hazánk egyetlen Epsom Derby nyerőjéről elnevezett futamban, a Kisbér Díjban a 101. Magyar Derby hőse, Amore Boy győzött Avoiding Water és Guilin előtt. Az Intergaj istálló háromévese végig vezetett, a befutóban pedig szép küzdelmet követően védte ki a támadásokat.


A kancák “Derbyjében” 2400 méteren is a hazai tenyésztésű Mesetár volt a legjobb, jó esélyét ifj. Kozma Istvánnal váltotta újabb győzelemre, többek között a cseh tréningből futó Klára és a Magyar Derby negyedikje, Merci Star előtt. A vér nem vált vízzé ezúttal sem, hiszen az idei Magyar Kancadíjat egy korábbi győztes Messerschmitt lánya nyerte meg.


A versenynap krónikájához tartozik még, hogy az idei Magyar Derby második helyezettje, Lord Winter nagy stílusban győzött hendikepben 2400 méteren, míg a versenynap harmadik futamában Solar nyergében hazánk legeredményesebb női lovasa, Suták Csenge megszerezte pályafutása 200. győzelmét, melyhez ezúton is gratulálunk neki!


Folytatás két hét múlva, augusztus 11-én pénteken agár, 12-én szombaton ügető, míg 13-án vasárnap galopp versenyekkel a Kincsem Parkban.

SHARE THIS