/ by /   Friss hírek / 0 comments

Üresen maradt a célkamera

A vasárnapi versenynapon kaptuk a szomorú hírt. Türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt a hazai lóversenysportot leghosszabb ideje szolgáló operatőr kollégánk, Németh József. Nagy idők tanújaként ott volt a bölcsőnél a nyolcvanas években, amikor VHS technikával elindult a galopp és az ügető futamok közvetítése és rögzítése. A Kincsem Park régi célbíró tornya tetején követte a versenyeket, míg a régi Ügetőpályán a páholyok szintjén kialakított kameraállásban dolgozott.

Mindent látott és mindent tudott az elmúlt négy évtizedben, nélküle és később a szintén operatőrként dolgozó Péter fia nélkül nem futottak versenyt hosszú éveken keresztül. Nagyon fontos posztot látott el, Ő volt sokáig mindkét szakágban az utolsó ember, az ő képét láttuk az utolsó kétszáz méteren. Ő már nem hibázhatott, a képnek élesnek kellett lennie minden évszakban és minden körülmény között, és nem is hibázott soha. Pontosan, csendben és megbízhatóan tette a dolgát mindenki legnagyobb örömére.

Nem csak nálunk, de a civil életében is ezek az értékes tulajdonságok vezették. Fontos beosztást látott el a Műcsarnokban, később a Nemzeti Múzeumban műszaki igazgatóként dolgozott nyugdíjazásáig. Negyven évet töltött velünk, nem csak a kollégái, de a szakma minden tagja ismerte, szerette és tisztelte. Halálával üresen maradt a célkamera.

Nyugodj békében, Józsi, emlékedet megőrizzük!

Németh József hamvait szeptember 18.-án 10:30-kor helyezzük végső nyugalomra, az Újköztemető szóróparcellájánál.

SHARE THIS