Osztrák-magyar csata Baden-ban

A 2022-es év után, idén is találkozót szervezett a hazai és az osztrák versenyüzem. A tavalyi évhez hasonlóan, most is számos indulóval vágunk neki bevenni a badeni ügetőpályát, ahol a részvétel és a remek hangulat mellett, természetesen szeretnének a magyarok is minél jobb helyezéseket elérni!

A vasárnapi versenynapon már a második futamban megnyitják a napot a magyarok, hiszen ZimmeZoom fog starthoz állni Nagyváry Andreával egy kettes kocsis ügetőversenyben. Ugyan nem hazai tréningből, de számunkra ismerősen hangzó, magyar tenyésztésű ló is indul Aranypók, Fazekas Imre hajtásában. Az 1600 méteres futamnak a startja várhatóan 16:15-kor lesz, az összdíjazása pedig 1200 euró lesz.

Fél órával később, a “Kossina & Weidinger Bauträger GmbH. – Tropy”-ban a magyar és az osztrák amatőrök “meccselnek” majd egyet. A 8 lovas mezőnyből 3 magyar páros is van, hiszen Hegedűs Sándor Zizitop (2), Takács Eszter Cseperke Chip Chip Chip (3), Farya BD (4) pedig Fazekas Andrea társaként fog majd indulni a 2100 méteres versenyben. Az 1500 euró összdíjazású futamban a szaklap szerint, a magyarok közül Farya BD képviseli a legjobb sanszot, amely egy bronzérmet jelenthet számára.

A nap negyedik futama, a 17:15-ös indítású, 1500 euró összdíjjal dotált, “Ille der Maler – Meisterbetrieb Wilfried Freiberger – Trophy” sem marad magyar érdekeltségű induló nélkül, Dreamliner LIW-nek és Wéber Zsoltnak köszönhetően. Az 1600 méteres rövid táv kedvezhet Major Company fiának, aki az 5-ös starthelyről fog startolni, és a szaklap tippjei alapján, akár a dobogóra is odaérhet majd.

17:45-kor újabb amatőr csatára van kilátás, hiszen a kedvező 1-es starthelyről Diófás Kurucz Attilával, míg a második soros, 11-es startszámáról Be Happy Takács Eszter Cseperkével vágni neki a 2100 méteres versenynek. Közülük is az utóbbi páros tűnik esélyesebbnek, hiszen korábban már futott ezen a pályán, azonban azt akkor profi hajtóval tette. A verseny összdíjazása 1500 euró lesz majd.

Egy kis szusszanást kapunk, hiszen a következő magyar indulók, szám szerint 3, a hetedik futamban, várhatóan 18:45-kor fognak majd starthoz állni az 1600 méteres távon. 4-esről indul majd Ducks Fazekas Imrével, a 9-esről Antónia Schwim Wéber Zsolttal, míg a 10-esről Ambrosia Gielle Varga Sándorral. A szaklap véleménye szerint ladánybenei tréner idomítottja bizakodhat egy dobogós helyezésben, a 740 euró első díjú versenyben.

Ezt követően a versenynap egyik legjobban várt (PMU) futama, 19:15-kor, a “Badeni Kanca Díj” következik, ahol 4 magyar kanca is remek eséllyel indul az 1600 méteres versenyben. 2022-ben Anybody félhosszas negyedikként, 1.17,5-ben zárta a 2100 méteres futamot, ahol előzetesen a szaklap második helyre várta, azonban akkor is roppant kiélezett volt a verseny, ennek tudatában idén is izgalmas, szoros futamra van kilátás. Favorit esélyt képvisel a 7-es starthelyéről Balerina R. Balogh Bernadett-tel, azonban vélhetően az osztrákok sem adják könnyen a győzelmet, hiszen Thomas Royer-rel Delta Venus is jó sanszú ügető, valamint a magyarok közül a Goran Zolnaji által hajtott, 2-es startszámú Coach Degli Dei-t sem szabad majd hanyagolni a játékból. A szaklap nem tippeli, de bármilyen helyezés elérésére képes lehet még, a második sorból, Balogh Roland és Berill Lady (9), illetve Márton Lajossal Ann Bella M (12) is. A verseny összdíjazása 4000 euró lesz majd.

 

A versenynap turfja itt található meg, míg a versenyeket követően, várhatóan hamar felkerülnek az eredmények is, amiket a futamra kattintva lehet majd megtekinteni, csakúgy mint a videókat a lefutott versenyekről!

Sok sikert, jó élményeket és eredményes szereplést kíván a Kincsem Nemzeti Kft. vezetése!

 

 

 

SHARE THIS