Gyolai Zoltán a finnországi FEGAT Férfi EB résztvevője

Gyolai Zoltán tavalyi mallorcai sikere után újabb nemzetközi versenyen méretteti meg magát, most Finnországban teszi meg mindezt, hiszen a FEGAT Férfi Európa Bajnokságot idén Vermoban, illetve Lahti pályáján rendezik meg.

A többszörös amatőr champion először augusztus 9-én, szerdán fog hajtani Vermoban két futamban is, ahol elsőként a nap harmadik futamában, 18:50-kor, a 6-os számú Leemark’s Hector (International Chip – Iucatan Mik) mögött ülve fog csatázni a győzelemért. A 7 éves herélt eddigi legjobb ideje 1.14,8, amelyet most júniusban futott meg. A verseny távja 2120 méter lesz, összdíjazása pedig 2000 euró. Nem sokkal később, 19:30-kor hajt újból, akkor a 8-as starthelyről fog indulni, Lady Agostina-t (Crazed – Riding Lady) hajtva. A 4 éves fiatal kanca lábában már 30 verseny van, és egyéni rekordja sem mondható rossznak, hiszen május 10-én 1600 méterre 1.13,3-as időt is ügetett. A táv itt is 2120 méter lesz.

 

A következő napon, csütörtökön újabb versenyekben láthatjuk Gyolai Zoltánt, hiszen 3 futamban is fog hajtani, de most már Lahti pályáján. Ismét a versenynap 3. futamában indul először, várhatóan 18:47-kor, azonban végre kedvezőbb starthelyről, hiszen Jinx-et (Jontte Boy – Garfish Face) hajtva az 1-es pozícióból indul majd a 2140 méteres távon. A 4 éves kanca nem futott sokat, mindösszesen 11-szer, rekordja pedig 1.16,7.
19:10-kor Armell (Lexus Font – Gogo Eldorado) kocsijában vág neki a 2140 méteres versenynek a magyar színeket képviselő hajtónk, majd utoljára az ötödik futamban, 19:30-kor indul, a 8 éves herélttel, Stoneisle Quinlan-nal (S.J.’ Caviar – Ginger Tree Megan). A 3-as pozícióból fog majd startolni párosuk, az indulók száma pedig nem kevés, 13 lesz majd.

A futamokra és a lovak nevére kattintva bővebb információt kaphatnak a versenyekről és az indulókról. A lovak neve melletti TOTO TV feliratra kattintva pedig majd a lefutást követően lehet majd megnézni a videókat.

Sok sikert, jó élményeket és eredményes szereplést kívánunk!

SHARE THIS