Magyarok Badenben

A tegnapi, vasárnapi napon rendezték meg az idei osztrák-magyar találkozót Baden-ben. A magyar lovak közül az előzetes hírekkel ellentétben, végül mind a 15 hazai induló versenyzett is.

Az eredmények tekintetében, az első ügetőnk, ZimmeZoom egy kettes kocsi versenyben indult Nagyváry Andreával, akik végül a 6 lovas mezőnyből, az ötödik helyen értek célba az 1600 méteres versenyben.

Ezt követően az amatőrversenyben három, magyar színeket képviselő duó is volt, akik közül (hajtóváltozást követően) Farya BD Simon Grétával, Zizitop Hegedűs Sándorral, valamint Chip Chip Chip Takács Eszter Cseperkével indult. A 2100 méteres futamban Farya BD ért el egy szép második helyezést, közel fél hosszra volt a későbbi nyerőtől, Matrix Venus-tól, akinek a győztes ideje 1.17,4 volt. Farya BD így 380 eurót keresett menedzsmentjének. A még pénzdíjas, 80 eurót jelentő, ötödik helyen végzett Hegedűs Sándor Zizitoppal, míg Takács Eszter Cseperke a hetedik helyen ért célba Chip Chip Chip kocsijában.

Fél óra múlva már Dreamliner LIW állt starthoz Weber Zsolttal azonban közvetlen a start után hibázott, így tetemes hátrányt szedett össze magának, de végül nem zárták ki a versenyből, és a 7. helyen végzett, és 1600 méteren 1.21,1-es időt ügetett.

Az ötödik futamban, az újabb amatőrversenyben ismét három magyar induló volt, Be Happy Takács Eszter Cseperkével, Nelstrong Hegedűs Sándorral és Diófás Kurucz Attilával. Hiba nélkül jött el mindenki a startautó mögül azonban a második kanyarban egy versenyszituációt követően Diófás galoppozott. Neltsrong számra igen szerencsétlenül alakult a verseny, hiszen végig külső spúron kellett versenyezni, így a hetedik helyen ért célba, tehát a magyar trióból, Takács Eszter Cseperke és Be Happy ötödik helyének örülhettünk.

A magyarok számára a hetedik futamban, 18:47-kor folytatódott a versenynap, Ambrosia Gielle-lel és Varga Sándorral, Antónia Schwimmel és Weber Zsolttal valamint Ducks-szal és Fazekas Imrével. A startot követően előbb Ambrosia Gielle vétett kisebb hibát, majd Ducks galoppozott az első kanyarba érve, így az első egyenesre fordulva Antónia Schwim látszott legelőrébb. Végül egyik magyar induló sem ért oda pénzdíjas helyre, azonban a helyezések tekintetkében Ambrosia Gielle hatodik lett (végül nem zárták ki a versenyből), Antónia Schwim pedig a hetedik helyen ért célba.

A hazai startolók számára, a nap legnagyobb pénzdíjjal dotált futama, a 4000 euró összdíjazású, 1600 méteres“Badeni Kanca Díj” zárta a napot. A start után többen is galoppoztak, a magyarokat érintve, a jó esélyű Coach Degli Dei-t és Balerina R.-t  valamint Ann Bella M-et váltakozó távolságon belül sikerült parírozni, így végül senkit sem diszkvalifikáltak a futamból. Hátsó sor ellenére jól jött el a startautó mögül mind Berill Lady. Végül kisebb hibája ellenére Coach Degli Dei végzett a legelőrébb Goran Zolnajival, a 4.helyen, 1.17,0-ban, amellyel 362 eurót keresett menedzsmentjének. Szintén pénzkereső volt Berill Lady is Balogh Rolanddal, aki hetedikként haladt át a célvonalon, 1.18,0-ban 116 eurót keresve, Ann Bella M 10. lett Márton Lajos hajtásában, aki szintén 80 eurót tudhat magáénak az 1.21,2-es idejével, míg a start utáni hibája miatt, Balerina R. ért utolsóként célba Balogh Bernadettel a sulkyjában.

 

SHARE THIS