/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Cardenas Baba nyerte a Játszi Díjat

Az egy hetes szünetet követően ismét az ügető versenyek nyitották meg a hétvégi lóversenyt. Tikkasztó hőség és napsütés várta a látogatókat, illetve a futamokra fogadni vágyókat. Nyolc izgalmas futamból, 2-2 elsőséget sikerült egyaránt szereznie Ifj. Veres Lászlónak és Búrány Adriánnak. 1 győzelmmel javította statisztikáját Csordás Emil, Goran Zolnaji, Varga Sándor és Fejszés Kitti is.

A nap első futamának nyerője, kisebb meglepetésre, 3 galoppja után, a frissnek mondható svéd import, Sharif Wood (Csordás Emil) volt, aki nagyon szoros csatában utasította maga mögé, a szintén remekül futó és sok galoppját javító Éden Evo-t (Lakatos Csaba), valamint az új kézben is jól mozgó, Edoardo Ama-t (Keserű Krisztián).

A következő két futamban, a Búrány Adrián által felkészített és hajtott ügetőké volt a főszerep, hiszen előbb Drina TIM majd Csillagfény R. kocsijában haladt át elsőként a célvonalon. A Sors Díjban nem volt túl könnyű dolga a favoritnak, hiszen nagyon szorongatta Escobar (Boris Kecenovic), azonban fél hosszra lemaradva tőle, most meg kellett elégednie a szépen csillogó ezüstéremmel. Ebben a futamban a harmadik helyezett végül Davide Fling lett (Veljko Mazsity). A hosszútávú Nyakas Díjban már könnyebb volt a nyerő dolga, hiszen osztrák kitérője után Nelstrong (Goran Zolnaji) egy második hellyel jelentkezett, míg a dobogó alsó fokára Creatine ért fel (Hajnal Tibor).

A Segédhajtó Kupa újabb állomását most Ifj. Veres Lászlónak sikerült behúznia Winner Boy-t hajtva, mögötte a jól hajrázó Zagato (Erdei Péter) valamint a sokáig vezető, Bosphorus N (Hegedűs Tamás) lettek a helyezettek.

A nap ötödik versenye már a főfutam, a fordulóstartos Játszi Díj volt, ahol a kiemeltekben rendre jól szereplő Cardenas Baba (Goran Zolnaji) vigasztalódhatott egy szép győzelemmel. Őt Battisti Grif (Veljko Mazsity) valamint Zlatan LIW (Lakatos Árpád), a lefutási idő pedig igen pazar volt, hiszen 1.17,9 volt a győztes ideje 1980 méterről fordulva.

 

A Jegy Hendikepben végre sikerült hazeraérnie több helyezés után Zaharova M-nek (Ifj. Veres László), akitől három hosszra végzett egy szintén esélyes ló, Vezér (Weber Zsolt), mögötte pedig Reménység (Lakatos Árpád) ért célba a futam harmadik helyezettjeként.

Az Ófalu Hendikep teltházas mezőnnyel startolt el 17 órakor, és a badeni, kicsit gyengébb szereplését egy szép győzelemmel feledtette Ambrosia Gielle (Varga Sándor). A második sorból is jól szerepelt a másod favorit, Szilvás (Komáromi Krisztina), hiszen ezüstérmet szerzett. A külső, nem igazán kedvező startszámos, Bailando-ra sem lehet panasz (Kolozsi József), hiszen a dobogó alsó fokát érte el ebben a futamban.

A nap zárófutamában az élről fordult Anna (Fejszés Kitti) megszaladt annyira, hogy a favorit Zóna (Csordás Emil) nem tudta utól érni őt, így egy hosszal biztosan nyerték a futamot. A bronzérmes helyet Anybody (Vezér Emese) szerezte meg.

 

Folytatás jövőhéten, a nem megszokott módon, hiszen VASÁRNAP várják az ügető szerelmeseit a Kincsem Parkba, az ifjoncok versenyével, a Szalay János Emlékversennyel valamint a fordulóstartos korosztályos nagyversennyel, a Szent István Díjjal!

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS