/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A Szuka Díj Elődöntő eredményei

Augusztus 11-én pénteken 12 futamban álltak starthoz a Kincsem Parkban az agarak, hét sprint és öt 480 méteres futamban, melyből háromban a Szuka Díj nevezettjei küzdöttek meg egymással a továbbjutásért.

Az este egy S3-as kategória futammal indult, melyben Cherokee (Homokvihar Cherokee) megszerezte idei második ‘aranyérmét’ karrierje első 16-os befutási idejével és egy nagyon magabiztos start-cél győzelemmel.  Befutási ideje: 16.99 (S1)
Befutási sorend: Cherokke (2) – Olimpia (1) – Mad (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Pádár Renátónak!

S2-es kategóriában két futam is indult az este. Az elsőben Pedro (Dragoheart Pedro) egy rövid, szoros küzdelmet követően az újonc Bahamával az élre tört és megszerezte első győzelmét. Befutási ideje: 17.06 (S1)
Befutási sorrend: Pedro (1) – Sheyla (4) – Irokéz (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak és trénerének, Daniel Gavrisnak és Petz Viktóriának!

A második S2-es versenyt a futam messze rangidős agara, az 5 és fél éves Sky nyerte meg, aki egy nagyon szoros és izgalmas küzdelemben Hurrikánnal és Jelly Ryoval végig az élen tudott maradni, megszerezve ezzel idei első győzelmét. Befutási ideje: 17.12 (S1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tóth Zsoltnak!

S1/S2-es kategóriában Fülöp (Bountylaw Barchetta) tört az élre már az első egyenesben és magabiztosan tartotta is fölényét a futam végéig, mellyel meg tudta nyerni élete első versenyét egy nagyon szép 16.71 (S0) – es befutási idővel.
Befutási sorrend: Fülöp (3) – Siwa (5) – Dominika (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Nagy Imrének!

S1-es kategóriában is két futam állt starthoz az este folyamán. Az elsőben öt agár versengett egymással, melyet itt is a futam rangidőse, a nevéhez méltó, közel 6 éves Iron Lady (Stemgrove Iron Lady) nyert meg, egy nagyon szép javítással előző versenyéhez képest. Befutási ideje: 16.90 (S0).
Befutási sorrend: Iron Lady (2) – Django (3) – Orlen (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, dr. Svoren Szilviának és dr. Svoren Ákosnak!

A második S1-es futamban Mayki (Tico Fless Mayki), aki idén csupán második alkalommal állt starthoz, egy nagyon izgalmas célegyenes küzdelmet folytatva Huronnal végül elsőként lépte a célvonalat, megnyerve ezzel a futamot. Befutási ideje: 17.01 (S1)
Befutási sorrend: Mayki (1) – Huron (6) – Mózes (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

Az este utolsó sprint futamában S0/S1-ben Tamo Blake (Cserihegyi Tamo Blake), a futam legidősebb agara a Magyar Derby sorozat után visszatért rövidtávra és egy gyönyörű hajrát követően – az utolsó kanyarban még harmadik helyről – meg tudta nyerni a futamot, bezsebelve ezzel a szezon harmadik győzelmét. Befutási ideje: 16.80 (S0)
Befutási sorrend: Tamo Blake (6) – Béla (5) – Komi (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának, dr. Komáromi Viktóriának és trénerének, Komáromi Dianának!

Átállva 480 méterre, az első futamban A1-es kategóriában mérték össze gyorsaságukat a nevezők. Best (Rallying Best) ritka élményben részesítette a közönséget, hiszen egy elég gyenge startot követően, a verseny nagy részében a mezőny legvégén futva egyszer csak “gondolt egyet”, sebességbe kapcsolt, előzött és már az élre is tört, messze maga mögött hagyva a futam többi résztvevőjét, hogy életében először felállhasson a dobogó legfelső fokára. Befutási ideje: 29.10 (AA0)
Befutási sorrend: Best (5) – World (2) – Boris (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak és trénerének, Narcisa Izvorannak és Petz Lászlónak!

Az 480 méteres versenyek legmagasabb kategóriájában, AA0-ban az induló hat szuper agár közül ezúttal a Magyar Derby második helyezett Alexander (Judith Petz Hunter Alexander) bizonyult a leggyorsabbnak, hiszen már az első egyenesben az élre tört és bár meg kellett küzdenie Pabloval, végül 0.06 század másodperccel hamarabb lépte át a célvonalat. Befutási ideje: 28.92 (AA0)
Befutási sorrend: Alexander (3) – Pablo (5) – Cannonball (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak és trénerének, Koltai Zsófinak és Baranyai Márknak!

Az este fő futamaihoz érkezve a három Szuka Díj Elődöntőben az alábbiak szerint alakult a továbbjutás a 18-i Döntőbe:
Az első futamot Mythic (Christina Bernath’s Mythic) nyerte 29.79 (A0) mögötte a második Lisszabon (Christina Bernath’s Jelly Lyly)  29.86 (A1). Szívből gratulálunk a két tulajdonosnak, Bernáth Krisztinának és Nagy Liliánának!

A második futam győztese Shine (Moonshine Mover) 28.60 (AA0), mögötte a második Blue Bell (Christina Bernath’s Blue Bell) 28.87 (AA0). Szívből gratulálunk Baranyai Családnak és Duli Zsoltnak!

A harmadik futam továbbjutói pedig a nap legjobb idejével Stacey (Mahoonagh Stacey) 28.44 (AA0) és a második helyezett Lucifera (Ironsite) 28.95 (AA0). Szívből gratulálunk a Petz családnak; Narcisa Izvorannak, Petz Viktóriának és Petz Lászlónak,valamint Tenczel Gábornak és Baranyai Ádámnak!

Fotók: https://akutyafotos.hu/

SHARE THIS