/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Airburst duplázott a Bérczy Károly Emlékversenyben, helyezések Pozsonyban

Két hét szünet után folytatódott a galopp szezon vasárnap, ahol ezúttal sem unatkozott a kilátogató közönség. A nap főversenyében, a Bérczy Károly Emlékversenyben duplázó Airburst tulajdonképen ott folytatta, ahol a Derby napon abbahagyta. A négyéves pej kanca tizedre pontosan ugyanazt azt időt futotta, amit a Buccaneer Díjban. Ezúttal is start-célban uralta a mezőnyt, amely a távoszlopig tudta tartani vele a lépést, utána Soltész András idomítottja magabiztosan ellépett és könnyed győzelmet aratott ifj. Fejes Lajossal. Mögötte Different Illusion biztos másodikként ért célba, míg Il Ministro nagy küzdelemben, rövid fejhosszal szerezte meg a harmadik helyet.

A nap másik kiemelt versenyében, a sprintereknek kiírt Városbíró Díjban Muskateer Three régi adósságát törlesztette állandó lovasa, David Liska kezei között. Mögötte azonban nem várt forgatókönyv érvényesült az egyenes pályán, a fogadók által kissé leírt, két négyéves kanca, Princess Park és Banbolina Et ért fel a dobogóra.

A nap legnagyobb meglepetését viszont még így is a Fehér Golyó Hendikepben láthatta a publikum, ahol a közel két hónap után pályára lépő Royal Force tréfálta meg ellenfeleit. Maronka Gábor idomítottja végig a frontban helyezkedett, de csak az utolsó kétszáz méteren állt az élre. Heebie Jeebies és Cenzor előtti győzelme 41,5-szörös pénzt ért a Tét fogadóknak. Dame Shelby továbbra is megállíthatatlan, legalábbis tavaly április óta letaszíthatatlan az első kettőből, az alacsony kiírású korteherversenyekben. Ennek megfelelően igazolta is papíresélyét a kanca a Mágnás Díjban, ahol nyolc hosszal hagyta állva ellenfeleit nyergében Éles Virággal, aki így begyűjtötte pályafutása tizedik elsőségét.

Farkas Levente elégedett lehet idomítottjaival, hiszen Sprinter a dobogós helyeit követően, küzdelemben ért haza ismét, ezúttal a Németh Ferenc Emlékkupa IV. Futamában, míg Bitlip könnyedén abszolválta a Nyeretlen Kétévesek Versenyét. Érdekesség, hogy az M.K.F. Horse Racing istálló ezzel idén már harmadjára ünnepelhetett a nyeretlen csikók között.

Szintén a favoritoknak állt a zászló a Pesti Napló Hendikepben, valamint a Vadász és Versenylap Hendikepben egyaránt. Előbbit a Viola Istálló színiben javító Itonda húzta be a belső spúrt kihasználva kortársai, Poker Lover és Mr Jury Twister előtt, míg utóbbin végig dominálva első győzelmét aratta a hendikepben debütáló Femme Fatale.

Természetesen az ugró szakág sem maradhatott ki a programból, a nap elején rendezett Augusztusi Gátversenyben Crix Crax megtalálta az összhangot új lovasával, Homoki Norbert biztos kézzel tartotta maga mögött a többieket. A zavaros futamban előbb Cosima-t kellett feltartani, majd az utolsó ugrásnál a biztos nyerőnek tűnő Wallstreet Journey vált meg lovasától.

Nemzetközi színtéren is eredményesen futottak a magyar színeket képviselő telivérek, hiszen Pour Conquerir és Blazing Comet is harmadik lett Pozsonyban.
A kétéves import mini mezőnyben végzett a dobogó alsó fokán, míg a klasszis hatéves a nap egyik legrangosabb futamában végzett a bronzérmes helyen cseh riválisai mögött.

Hétvégén, Államalapításunk ünnepén, a Szent István Díjban mérhetik össze erejüket a hároméves és idősebb telivérek.
Ne feledjék, kivételesen augusztus 19-én, szombaton lesz galopp nap a Kincsem Parkban!

-KD-

 

SHARE THIS