/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Lord Winter ismét Real Hope előtt

A szombati galopp délután legnagyobb kérdése az volt, hogy a Szent István Díjban a két Derby-helyezett, Lord Winter és Real Hope között változott-e az erősorrend a július eleji, kiemelt futam óta? A kérdésre a válasz: nem, Csontos Pál lova a Derby második hely után már a második versenyét nyerte Kelemen Zénóval, míg Real Hope a klasszikus verseny után most jelentkezett először, de nagy riválisát most sem tudta megelőzni. A két élvonalbeli hároméves közé a megbízható és javuló Delikát ékelődött be.
A verseny elején a már esedékes Boccaccio Boy köszönt be ifj. Kozma Istvánnal, a látottak alapján a következő versenyében is favorit lehet.  Az Augusztusi Díjban sokáig úgy tűnt, hogy Oligarcha duplázhat, azonban Arabika Koricsánszky Virággal az utolsó métereken elkapta ezzel pedig ráduplázott friss győzelmére. A nap harmadik futamában a hűséges Cenzor szép küzdelem után verte Victory of Genius-t. A kétévesek versenyét a már látott lovak döntötték el, Easy Sea könnyen ment el Governor mellett a befutóban, az utolsó száz méteren pedig már nem volt ellenfele.  Akatchi saját mezőnyében és hendikepben már sokkal jobban, eredményesebben futott, mint a Magyar Kancadíjban, a vártnál is könnyebben oldotta meg feladatát az 1800 méteres Köteles Bertalan Emlékversenyben. Az amatőrök kis képességű lovakat lovagoltak, ráadásul 2000 méteres távon. A hűséges Samilla nagyot küzdött a rutinos Májer Cintiával, az eddig szinte semmit sem mutató La Fiancee ellenében a befutóban, de végül legyűrte ellenfelét az orosházi telivér. A nap záróversenyében, nyeretlenek között a Magyar Derbyben is jól mozgó Di Domenica Sweety kimagasló esélyt képviselt, ennek megfelelően fél gőzzel is tíz hosszal nyert Space Opportunity és Power Pass előtt.
A következő galopp versenynap szeptember 2-án, szombaton lesz, méghozzá a Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show második napján, többek között az “Év versenyével”, a Kincsem Díjjal! Kezdés 13 órakor!

SHARE THIS