/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Lyreen Mover Díj és Food Truck Show

Szeptember első hétvégéjén a megszokott nyárvégi hangulatban ismét egy fantasztikus háromnapos fesztivál várja az érdeklődőket a Kincsem Parkban, nevezetesen a nemzetközi Food Truck Show, ahol idén az olasz konyha lesz a főszereplő.
A kulináris élvezetek mellett pénteken a Lyreen Mover Díjon induló agarak versenyeit izgulhatjuk végig, a szombati galopp napon egy meglepetés világsztár, Frankie Dettorival találkozhatunk több ízben is a pályán, vasárnap pedig ügető futamokat nézhetünk. A három szakág futamai mellett lesz megint kutyás kézműves vásár, gyerek – és lovas programok, illetve a Hadügyminisztérium jóvoltából egy hadászati kiállítás is.

A pénteki agár napon a híres Lyreen Mover, alias Drogbának állítunk emléket, aki nemcsak, hogy az Angol Derby történetében egyedüli magyar tréningben lévő agárként bejutott 2010-ben a hatfordulós versenybe, de veretlenül is menetelt végig az öt elődöntő futamon, majd a döntőben az előkelő második helyen végzett. Drogba idővel trénere, Tenczel Gábor tulajdonába került és a legnagyobb becsben tartva itthon élte le élete hátralevő részét.
Az egy év kihagyással immáron kilenc éve megrendezésre kerülő emlékversenyen az idei évben összesen tíz futamban állnak starthoz az agarak, kilenc kategória futamban és az este fénypontjaként a 20:30kor induló 480 méteres Lyreen Mover Díjon, melyen a kétszeres címtartó Hes So Lucky is a mezőny tagjai között lesz, Jill, Stacey, Alexander, Dark Star és Mythic mellett.

Pályakezdő újoncokkal is megismerkedhetünk az este folyamán, akiknek nagyon sok sikert és a lehető legjobb ‘első verseny’ élményt kívánjuk!

  • Sirius – Berki László tréningezéséből
  • Ray – Polyandán László új agara
  • Mary – a Weekend Offender kennel legújabb import szukája Labancz Zsuzsa tréningezésében
  • Sunshine – román színekben Florin Berinde tréningjéből
  • Jarvis – Bodrogi Margaréta újdonsült futtatónk agara
  • Lady Gaga – a Baranyai Család agara, Baranyai Ádám tréningezésében

A jól ismert, tapasztalt kedvenceket még felsorolni is sok lenne, de egy biztos, ahogy az mindig lenni szokott, az izgalom és a felejthetetlen élmény garantált ezen az estén is!

A pénteki napra a belépés és a parkolás ingyenes a Park teljes területén. Nagyon sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 18:30-tól!

Élő közvetítés: https://kincsempark.hu/elo-verseny-kozvetites/

Fogadás: https://bet.lovi.hu/

Részletes versenyprogram: https://mla.kincsempark.hu/racecards/greyhound/2023-09-01

Fotó: The Sighthound Photographer

SHARE THIS