/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

A régió legjobbjai és angol lovak a pályán, Dettori a nyeregben szombaton!

Elérkezett a várva várt pillanat, amikor a Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show második napján, szombaton, a régió legjobb lovai és az újkori magyar lóversenyzés történetében először angol lovak lépnek pályára, valamint nyeregbe száll a legendás Lanfranco Dettori. Az olasz fenoménnak hat lovaglása lesz, két angol és négy magyar esélyesen.

A sprinterek között hazánk leggyorsabb klasszisára, Overdose-ra emlékezve a kiváló formában lévő Carlos Ray társa lesz a Tattersalls-Overdose Díjban. Parázs visszavágó várható a hároméves pej mén és a hatéves Vain Hope között, akik az utóbbi időben rendre főszereplői voltak a rövidtávú ütközeteknek. Előbb a Flandorffer Tamás Emlékversenyben, majd a Kozma Ferenc Emlékversenyben vívtak párharcot a dobogós helyekért, és külön pikantériát ígér, hogy az itthon tizenkétszeres zsoké champion Stanislav Georgiev és Frankie Dettori farkasszemet néznek. Tovább fokozza az izgalmakat, hogy a mezőnyben ott lesz a Kozmában közéjük ékelődő cseh vendég, Legionar Srb is, ezúttal Adam Florian-nal.

A Conolly”s Red Mills – Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban is remek társaság várja az indítást, köztük Mrs. Fitri Hay két lova, Silent Film és Scpetic. Dettori előbbit választotta, ami jelzésértékű, nemrég Ascot-ban és Meydan-ban is megfordult az ötéves sárga herélt. Utóbbi esetében pedig Gönczi Rebekát érte a megtiszteltetés, hogy a Newmarketben szerzett dobogós helye után üljön a hároméves herélten. Legnagyobb ellenfélnek a szlovák Derby napon mérföldes klasszikust nyerő Quessigny emelhető ki Jaroslav Línek-kel, a magyar lovak közül pedig, az utóbbi időben lendületbe jövő és két győzelem után is még vélhetően tartalékkal rendelkező Airburst-re érdemes figyelni.

Idén bomba erős mezőny állt össze az év csúcsversenyére, a nemzetközi Kincsem Díjra, ahol a hazai klasszisok mellett angol, szlovák és cseh tréningből érkező lovak is starthoz állnak. Természetesen itt is Mrs. Hay két vendéglova tűnik ki, Splendent és Tides Of War. Utóbbi rendelkezik magasabb képességszámmal és komoly versenyelőzményekkel, előbbi viszont stabilabbnak tűnik és Dettori üli. Kihívókból sincs hiány, hiszen ott lesz a Derby nyerő Amore Boy és a másik kiváló olasz lovas, Alberto Sanna; a címvédő klasszis Eggi’s Choice, nyergében az idei Nemzeti Díjat elhódító Tomas Lukásek-kel; valamint az utóbbi hónapokban triplázó, tavalyi St. Leger győztes Agreement és a címhalmozó Stanislav Georgiev.

Frankie Dettori a legjobb háromévesek között, a Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíjában Merci Star lovasaként is látható lesz, ahol a jelenlegi ellenfeleit egy hónapja könnyen tartó Mesetárt és a champion címvédő ifj. Kozma Istvánt kell megvernie a sikerhez. Ezek mellet pedig két hendikepben is lovagol még, Orhan és Sand Strong partnereként.

Természetesen szóhoz jutnak a kétéves csikók is a Blaskovich Ernő Emlékversenyben, valamint a FEGENTRI-Nemzetközi Amatőrverseny Hendikep is színesíti a programot külföldi lovasokkal. A napot ezúttal is a póni championátus indítja, de most először Junior Nemzetközi Ifjúsági Pónifutamra is sor kerül.

Ez a soha vissza nem térő alkalom, visszavonulása előtt először és utoljára, testközelből látható Frankie Dettori a Kincsem Parkban! A legendás zsoké ráadásul egy közönségtalálkozó keretében dedikálni is fog, az utolsó futamot követően! A legjobb versenyek mellé pedig az olasz konyhaművészet ízei hozzák meg az étvágyat a Food Truck kocsik kínálatában, és megrendezésre kerül a II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság is. Koncertet ad a MH Budapest Helyőrség Zenekara, valamint huszár és lipicai díszfogat bemutató is lesz.

Kihagyhatatlan a szombati galopp, ezt mindenkinek látnia kell!

SHARE THIS