/ by /   E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vélemények – Kincsem Díj

Václav LukaYou Just Rock

Jó formában van, bár már most nehéz szezon van mögötte. Többször futott Franciaországban, valamint a Cseh és a Szlovák Derbyben is a második helyen végzett. Egyértelműen az angol indulókat tartom a futam favoritjainak. Szerintem a magyar lovakkal felveheti majd a versenyt és a második-harmadik helyért küzdhet. Könnyű lovaglás és jól alkalmazkodik a talajviszonyokhoz, de a mélyebb pálya még kedvezőbb lenne számára.

Csontos PálAgreement, Eggi’s Choice és Amore Boy

Agreement rendben van, kapott egy kis pihenőt a Derby-napi remek szereplése után. Először fog futni komolyabb társaságban, amelyben klasszis lovak is vannak. Kíváncsian várom, hogy ebben a társaságban hogyan teljesít. A távval nem lesz gondja, de inkább puhább pályán szeret futni. Eggi’s Choice-szal kihagytuk a Kisbér Díjat a németországi futása miatt, mostanra összeszedte magát, kondíciója és egészsége is kifogástalan. Az utóbbi két hétben jó formát mutatott és a 2400 méteres táv is nagyon kedvező neki. Amore Boy utolsó versenyét megnyerte, de a stílusa nem győzött meg igazán. Sajnos egészségügyi probléma is volt vele, amit állatorvosunk mostanra kikezelt. Kondíciómunkákkal készültünk a versenyre, az öreg lovak ellen nem lesz könnyű feladata.

Miroslav JovanovicGuilin

Guilin jelenleg topformában van, az eddigi szezonban végig stabil, megbízható teljesítményt nyújtott. A 2400 méteres táv kedvez neki, de nagy és erős a konkurencia. Sok kitűnő ló áll starthoz, sok függ attól, hogyan alakul a versenye, remélem, hogy egy szép helyezést tud majd szerezni.

Maronka GáborAvoiding Water

Kiváló formában van, lovasával, Kolumbán Örssel remekül összeszokott párost alkotnak. Az ellenfeleket nagyon erősnek tartom, de eredményes futását szeretném látni. Egy pénzes helyezésnek már nagyon örülnénk.

Jaroslav LínekOrry Jól dolgozott, viszont nem szereti a nagyon meleg időjárást, inkább a hűvösebb idő kedvezne neki. A mély pálya és a kényelmesebb tempójú versenykezdés tetszene igazán, bár ezt nem tartom valószínűnek az idei Kincsem Díjban. Szeretnék egy pénzes helyezést elcsípni vele.

A szerkesztőség véleményeSplendent és Tides Of War

A korábbi versenyteljesítmény alapján Tides Of War tűnik a két vendég közül az erősebbnek, az ötéves Galileo-ivadék francia és angol pályákon is letette már a névjegyét, többek között Gr-besorolású futamokban. Az utóbbi időszakban ugyan gyakran kényszerült kihagyásra, mégis figyelemreméltó május végi goodwood-i futása és 100-as RPR száma. Frankie Dettori a fiatalabb indulót választotta a futamban, Splendent az idei szezonra érte el topját, amit viszonylag stabilan hozni is tud. Most versenyez először külföldön, ha nem viseli meg az utazás és alkalmazkodni tud az új körülményekhez, képes lehet a győzelemre.

2022-ben Eggi’s Choice nyerte a Kincsem Díjat

SHARE THIS