Vasárnap színvonalas nemzetközi ügetőfutamok a Food Truck Show-n!

A megszokottól eltérően, VASÁRNAP várja az ügető szerelmeseit a Kincsem Park, ahol az I. Nagy Lovas Szakágválasztó mellett 10 izgalmas, színvonalas és érdekes futam várja a Food Truck Show-ra, ezáltal a Kincsem Parkba látogató közönséget. Ilyen versenyek például a Marschall József Emlékverseny, a 109. Hungária Díj, valamint a Celeb- és Civil tandem versenyek.

A versenynap 13 órakor fog kezdődni és 18 óráig tart majd, amelyet a Sport 1 TV élőben fog közvetíteni egészen 15 óráig, ami után a Kincsem Park élő közvetítésén, vagy a bet.lovi.hu felületen lehet tovább követni az események alakulását, valamint fogadásokat kötni.

Az első tandem versenyben, 13:45-kor a “celebek” szállnak harcba a győzelemért jobbnál-jobb hajtóikkal, hiszen Csillagfény R.-rel fog versenyezni a rádiós műsorvezető, Abaházi Csaba akinek profi társa Búrány Adrián lesz. Mellőlük indul majd Donia d’Aunay-el a szintén műsorvezető, Harsányi Levente és Weber Zsolt. Winner Boy hajtói az Ázsia Expressz győztese, Szlépka Armand és Takács Eszter Cseperke lesznek, Australian Gold-dal pedig a divattervező, Csillag Zsuzsanna és Vezér Emese versenyzik majd. Az 5-ös starthelyről indul az idei év Derby-győztes hajtójával, Csordás Emillel Szuper Levente, akik Zónával fognak versenyezni az első helyért. (Az utóbb említett hajtó már 2012-ben nyert egy meghívásos versenyt is a Kincsem Parkban az akkori Ügetőszilveszteren.) 6-os számmal áll starthoz Acélos Fiú társaként a műsorvezető Fodor Imre és Juhász Balázs, aki szintén remek esélyt képviselnek a tandem kocsis versenyben.

A “civilek” számára is rendeznek vasárnap hasonló megmérettetést 15:25-kor, ahol remek 8 lovas mezőny jött össze. Az 1800 méteres versenyben 1-es startszámmal vág neki a versenynek Fazekas Imre társaként Manyák Csaba, aki ketten ZimmeZoomot fogják hajtani. 2-essel indul Urban Legend kocsijában Szabó Lilla és Galkó Orsolya párosa, akik mellől Petra La Roque-kal versenyzik majd Vezér Emese és Bodor Klaudia. A 4-es starthely lesz a Goran Zolnaji és Dovák Zoltán által hajtott Wonderchild-é, az 5-ös pedig Márton Lajosé, Varjasi Csilláé és Une Damé lesz. 6-ossal indul Weber Zsolt és Kis-Ádám Beatrix Anikót hajtva, míg 7-essel Erdei Péter és Morvai Eszter Uptown Boy M-et hajtva lesz harcban a győzelemért. A legkülső, 8-as starthelyről Dumbledore– társaként fog versenyezni Nagyváry Andrea Sándor Tímeával.

A hivatalos versenyek tehát, ahogy korábban említettük is, 13 órakor fognak kezdődni, ahol az első futamban vélhetően a hároméves reménységeké lehet a főszerep. Közülük is Eurydice (Márton Lajos), Elton John AT (Ozsvár Zoltán), Etalon N (Csordás Emil) és Easy Bet (Horváth Zoltán) kvartettjének csatájára van kilátás.

Fél órával később már egy tiszteletdíjas futam, a Fekete László Emlékverseny fog következni, ahol a német vendéghajtó, Christoph Schwarz egy győzelemmel kezdheti meg a napot King of Santana-nát hajtva. Azonban ha mégsem favorit siker születne, akkor akár Saya Best CD (Papp István), My Dyla LV (Kolozsi László) és Como Tiago (Fazekas Imre) is nyerhetné a futamot.

A Bet.lovi.hu nevével fényjelzett futamban, 14:05-kor áll starthoz a remek származású Daytona Spav (Veljko Mazsity), akinek továbbra is hibátlan maradhat a mérlege a Kincsem Parkban. Legutóbbi “vereségükért” akár most “bosszút” is állhatna Aerodynamics (Búrány Adrián) és Enrico Fling (Fazekas Imre) egyaránt. Egy újabb dobogós helyet szerezhet Cherie Bella M (Marko Slavic).

14:35-kor vezeti fel a startautó a versenynap első kiemelt, és egyben a nap első Nemzeti Ügető Liga futamát is, a Tippmix – Marschall József Emlékversenyt. A berlini Derby-napon, a Super Trot Cup-ban szerzett ezüstérmével az osztrák vendég, Lozano Boko (Christoph Fischer) képviseli a legjobb esélyt, azonban vélhetően nem könnyíti meg a dolgát majd a 2022-es Német Ügetőderby győztese, és a Kincsem Parkban is már nyerni tudó, Days of Thunder (Christoph Schwarz), a Super Trot Cup-ban helyezetlen, azonban idén már 9 versenyt nyerő, bombaformában lévő Faith Trot (Fazekas Imre) és a magyar színeket képviselve, Veljko Mazsity idomítottja, a 2023-ban is remek teljesítményt nyújtó, Zitti Tutti sem.

A 2022-es Marschall József Emlékverseny nyerője Gareth Boko volt Jaap van Rijn-nel

 

 

15:05-kor egy újabb tiszteletdíjas verseny, a Sárközy Mária Emlékverseny fog következni, ahol a győzelem egyik várományosa, Vakarcs RG (Lakatos Csaba) lehet. Azonban a kisebb kihagyás után futó Utódlót (Tänczer Tamás), a legutóbb sokáig vezető, majd végül dobogón végző, Bosphorus N (Hegedűs Tamás) és a mostanság rendre jól szereplő, Atom Makit (Kovács József) sem szabad leírni.

Nem sok pihenőt hagy a program, hiszen újabb izgalmas futamot fognak indítani 15:50-kor, ami nem más, mint a nap második Nemzeti Ügető Liga futama, a Szerencsjáték Zrt. – 109. Hungária Díj lesz. A hosszútávú, térhátrányos versenyben talán nagyobb esély van a magyar győzelemre, a kissé ideges, azonban remek képességű Enjoy-nak (Fazekas Imre) köszönhetően. Az előbb említett ügetőnek a feladatát akár a szintén hároméves szerb vendég, Stan Getz A.T. (Peter Zadel jun.) is megnehezítheti, hiszen ő már futott hasonló távon, a többi évjárat társával ellentétben. A 60 méteres térhátránya ellenére az idősebb klasszis, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) is könnyen a dobogón végezhet, csakúgy, mint az idei Német Ügetőderbyben nem igazán jól szereplő, Perfecto (Christoph Schwarz), hiszen vele kapcsolatban nem szabad elfelejtenünk, hogy 2022-ben ő nyerte 2560 méterről, pályarekordban ezt a versenyt.

A 108. Hungária Díj nyerője, Perfecto (Love You – Bright Light BR) Christoph Schwarz-cal, pályarekordban 1.16,9-ben 2560 méteren
Fotó: Péter Réka

 

A 16:25-ös Kincsem+ Tuti Hendikep egy roppant sok esélyes futam lesz, ahol Farinelli (Ifj. Veres László), Pálinka (Nagy Ferenc II.), Baraka SS (Turbucz Sándor), Vitya (Boros Károly) és Boszi (Kolozsi László) kvintettjéből szinte bárki odaérhet a dobogóra, sőt még nyerhetne is.

A 16:55-kor induló Szegedy István Emlékversenyben igen jó esélyt képvisel a győzelemmel visszatérő Digital Races (Fazekas Imre), és akár egy újabb elsőséget is szerezhet. Cardenas Baba (Goran Zolnaji) a sok remek ideje és helyezése után, végre egy aranyéremmel vigasztalódhatott, így ha itt is kijön neki a lépés, megnehezítheti a favorit dolgát. Zante Font (Juhász Balázs) is folyamatosan hozza átlag számát, amivel könnyen a dobogón végezhetne.

A kilencedik futamban az amatőröké lesz a főszerep, ahol legutóbbi győzelmére, különösebb megerőltetés nélkül ráduplázhatna Zénó Boko (Mészáros Patrik).  Ultimate Force (Takács Eszter Cseperke) újra a számára kedvező távon fut, kedvenc hajtónőjével, így számolni kell az ő jó szereplésével is, csakúgy, mint a májusi idői alapján, Firefly Shadow-val (Rapcsó Balázs) is.

A vasárnapi ügető, és egyben a háromnapos Food Truck Show zárásaként a Núsz Hendikepet fogják indítani 17:55-kor. Az alaptávról forduló Szilvás (Nagy Ferenc II.) kihasználhatja kedvező pozícióját, amelynek következtében a győzelme sem lenne elképzelhetetlen. A roppant hűséges Anybody (Csordás Emil) remek szezont tudhat maga mögött, ha kijön neki a lépés, megnehezítheti a favorit dolgát, csakúgy, mint Anna (Fejszés Kitti), aki továbbra is tartja kiváló formáját. Velence R. (Juhász Balázs) is folyamatosan eredményes, aki szintén dobogós helyen köthet ki.

 

SHARE THIS