/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Emlékezzünk együtt a legendákra – Overdose

A közelmúlt világklasszisa, a világ egyik leggyorsabb sprinter lova. Angliában született, másfééves korában vásárolta meg Mikóczy Zoltán, majd adta Ribárszki Sándor alagi tréningjébe. Átlag feletti gyorsasága hamar kiderült, első versenyét pályarekorddal nyerte a Kincsem Parkban.

 

Sokáig őrizte veretlenségét, legrangosabb győzelmeit Németországban aratta.
A hazai lóversenysportot az elmúlt másfél évtizedben szinte vele azonosítják, sikerei százezrekkel ismertette meg a Kincsem Parkot. 2009. áprilisában 20.000 néző volt rá kíváncsi a Kincsem Parkban.

 

Overdose 2008-ban a világ harmadik legjobb sprintere, Európában pedig a legjobb hároméves sprinter volt. Akkori értékét 5 millió euróra, – mintegy 1,5 milliárd forint – becsülték. A Lóversenyszervezők Nemzetközi Szövetségének (International Federation of Horseracing Authorities) világranglistáján, amely a 2008. november 1. és 2009. május 17. között lefutott versenyek alapján készült, az összesített rangsorban Overdose – valamennyi távot, évjáratot és kontinenst tekintve – a tizennegyedik helyen állt!

Pályáját egy súlyos pataírha gyulladás törte ketté. Visszatért, de már nem volt a régi, ennek ellenére nyert Németországban és olasz Black Type-os versenyben, míg a Royal Ascoton a negyedik lett King’s Stand Stakes-ben.

 


Dózira a régió legjobb sprinterei emlékeznek minden évben.

SHARE THIS