/ by /   E-Turf Magazin, Érdekességek, Friss hírek / 0 comments

Olasz dominancia az International Trot-ban

Hazai idő szerint szombat késő este (09.09.) futották Amerikában az 1 millió dollár összdíjazású International Trot-ot a Yonkers Raceaway-en, ahol számos európai klasszis is megcsillogtatta tudását. Az időjárás nem igazán kedvezett a 10 résztvevőnek, hiszen a lehajtás szakadó esőben zajlott, az 1 és 1/4 mérföldes (2011 méter) versenyt azonban már csak kisebb esőben kellett megtenniük az ügetőknek. Alessandro Gocciadoro tréner kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen a 9 éves mén, Vivid Wise As (Yankee Glide – Temple Blue Chip-Cantab Hall) start-cél győzelmet aratott megszokott hajtójával, Matthieu Abrivard-al. Második helyezett a mezőny egyetlen kancája, az amerikai Ake Svanstedt idomításából futó, Jiggy Jog S (Walner – Hot Mess Hanover-Cantab Hall) lett Dexter Dunn-nal, míg a bronzérmes helyet is az olasz (és egyben Gocciadoro) színeket képviselve, Bengurion Jet IT szerezte meg trénerével a sulkyjában.

 

Most már bátran mondhatjuk, hogy a világszerte sikeres tréner, Alessandro Gocciadoro a német, a svéd, az olasz és a francia pályák után az USA-ban is letette a névjegyét. Vivid Wise As kapcsán megemlítette a győzelem után adott interjújában, hogy változtatott egy igen fontosat a 9 éves klasszisán, mivel a versenyre levetette róla az összes patkót, hogy még biztosabb és gyorsabb legyen a mozgása, ami az eredményt látva, abszolút jól sült el. Abrivard is hasonlóképpen vélekedett az általa hajtott ügetőről: “A kisebb pályák kedveznek számára, szeret ilyen típusú pályákon versenyezni, (elég ha visszaemlékezünk az idei Cagnes-sur-Mer-ben aratott győzelmére) és miután élre álltunk tudtam, nehéz dolga lesz az ellenfeleinknek, ha meg szeretnének verni minket ebben a futamban!”

 

Vivid Wise As-nak jelen pillanatban 86 futás van a lábában, és 35. győzelmét aratta az International Trot-ban. Ebből 20 Group I-es siker, és dollára átszámítva 3,626,865 $-t keresett meg tulajdonosainak a karrierje alatt.

 

A versenynapról bővebb eredmények itt találhatóak.

 

Forrás: Harnesslink.com

Fotó: Mike Lizzi Photo

SHARE THIS