/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Szeretem az új kihívásokat és az új országokat (1.)

A 2023. szeptember 1-3. között megrendezett Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Foodtruck Show galopp versenynapja óriási nemzetközi visszhangot kapott. Jó hírünk a szaksajtó egészen Új-Zélandig vitte, ami akárhonnan nézzük, pont a világ túlsó végén található. A továbbiakban több részben közöljük a sikeres versenynapról író szerzők cikkeit. Hosszú sorozatra számítsanak!

 

Szeretem az új kihívásokat és az új országokat – Magyarország a következő állomás Frankie Dettori dicsőséges búcsúkörútján

Írta: Peter Scargill, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

 

Frankie Dettori Jim és Fitri Hay-nek lovagol Budapesten

Frankie Dettori visszavonulás előtti világjárása Magyarországon folytatódik az Őszi Nemzetközi Mítingen Budapesten szombaton.

A világhírű lovas Jim és Fitri Hay társaságában utazik a Kincsem Parkba a szezon legpazarabb versenynapjára, hogy megszerezze a győzelmet az 55 ezer euró összdíjazású, 2400 méteres Kincsem Díjban és a mérföldes Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban.

Még sohasem jártam Magyarországon, de már lovagoltam Overdose magyar tulajdonosának – mondta Frankie a Racing Postnak kedden. – Többször kértek, hogy látogassak Budapestre, és mivel az utolsó szezonomban vagyok, gondoltam megragadom az alkalmat, és így köszönöm meg az egykori bizalmat.

Dettori elmondta, hogy a felkérést a Goodwoodi Míting során kapta. Dr. és Mrs. Hay mellett Magyarországra utazik lovaival Ian Williams, David Simcock és Paul Cole is, a delegáció valamennyi tagja hivatalos díszvacsorán vesznek részt a versenynap előtt.

Jim megkérdezte Goodwoodban, hogy felülnék-e a Magyarországra küldött lovaira. Gondoltam, miért ne, és elvállaltam – mondta Frankie Dettori. – Már nagyon várom az utat, mert szeretem az új kihívásokat és az új országokat. Az ilyesmitől felpezsdül a vérem. Jim és Fitri úttörők e szerepben, mert nem futottak még brit tréningből lovak Budapesten. Beszéltem Rob Havlinnel, aki versenyzett már a Kincsem Parkban. Úgy érzem, egy remek pálya és meleg fogadtatás vár, ezért nagyon izgatott vagyok.

Overdose: a magyar legendát Frankie Dettori lovagolta utoljára Olaszországban

A magyar lóversenyzést a Honvédelmi Minisztérium felügyeli, és a kormány az Őszi Nemzetközi Míting támogatásával is a lóversenyzés ügyének fellendítésén dolgozik. Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyarország Egyesült Királyságban akkreditált nagyköveteként szolgált 2016 és 2022 között, és lóverseny rajongóként ismerik hazájában.

A Hay házaspár rózsaszín-világos zöld dresszét Splendent és Tides Of War viszi a Kincsem Díjban, az Imperiál Díjban pedig Silent Film és Sceptic áll starthoz. Ezzel egy időben Ancient Rome indul a 2 millió dollár összdíjazású, Grade 2-es besorolású Mint Millions-ban Kentucky Downs-ban Jamie Spencerrel.

Dr. és Mrs. Hay nemrégiben üzleti kapcsolatba került a magyar kormánnyal, és a megbeszélések során felmerült a futtatás ötlete. Mindketten nagyon várják a szombatot – nyilatkozta Alex Cole versenyzési menedzser. – A miniszter célja, hogy visszaszerezze a lóversenyzés megbecsülését, és mindenben támogatja a rendezvényt. Úgy tűnik, nagyszerű versenynap előtt állunk, a magyarok rendkívül segítőkészek.

SHARE THIS