/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Piros szőnyeg várta Frankie Dettorit Magyarországon (3.)

A 2023. szeptember 1-3. között megrendezett Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Foodtruck Show galopp versenynapja óriási nemzetközi visszhangot kapott. Jó hírünk a szaksajtó egészen Új-Zélandig vitte, ami akárhonnan nézzük, pont a világ túlsó végén található. A továbbiakban több részben közöljük a sikeres versenynapról író szerzők cikkeit. Hosszú sorozatra számítsanak!

Piros szőnyeg várta Frankie Dettorit Magyarországon

Írta: Jon Lees, Mirror. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

A szezon végén visszavonuló Frankie Dettori a történelmi múltú Kincsem Parkban látogat. Élete első magyar szereplésén hat lovaglást vállalt budapesti Őszi Nemzetközi Mítingen.

Frankie Dettorit VIP-ként fogadták Budapesten

Új állomáshoz érkezik a világhírű zsoké Frankie Dettori búcsúturnéja, amikor szombaton életében először Magyarországon lovagol.

Az olasz sztárt óriási felhajtással fogadták pénteken a magyar fővárosban, és a honvédelmi miniszter gálavacsorát adott tiszteletére. Ezt megelőzően bejárta a történelmi múltra visszatekintő Kincsem Parkot, ahol hat lovat ül majd az Őszi Nemzetközi Mítingen, és Andrew Balding és David Simcock idomítottjai is pályára lépnek.

Dettori az Ian Williams istállójában álló Silent Filmre szerződött az egyik helyi Group 2-es futamban, Paul és Oliver Cole Splendentre lovasította a nap főfutamában, a Kincsem Díjban. Mindkét telivér futtatója Jim és Fitri Hay, akik üzleti kapcsolatban állnak a Magyar Kormánnyal.

– Július óta szervezzük az eseményt, és nemcsak Frankie jár itt életében először, de most láthatunk első alkalommal brit tréningben lévő telivéreket is hazámban. Nagyon izgatottak vagyunk – mondta Kovács Botond a pálya nemzetközi kapcsolatokért felelős referense. – Frankie-t fejedelmi fogadtatásban részesítettük, és ma délután bejárta a pályát. A futófelületre maximális 10/10-es osztályzatot adott. Rendkívül örülünk, hogy ilyen fontos vendégeink vannak.

Az ötvenkét esztendős zsoké mögött remek nyár áll. Mostahdaf társaként megnyerte az 1 millió font összdíjazású yorki Juddmonte International Stakest, és a fél millió fonttal dotált Ebor Handicapet is Absurde nyergében. A két nagydíj után azzal tréfálkozott, hogy így már egyáltalán nem biztos, hogy szögre akasztja a csizmát.

A Kincsem Parkban nagyon remélik, hogy újabb győzelmeket láthatnak Frankie-től, ezzel is emelve a 197 éves magyar lóversenyzés színvonalát. – Frankie kettőt lovagol a Hay házaspárbak és négyet magyar idomároknak. Remélem, hogy legalább két győzelmet látunk tőle – mondta Kovács. – Frankie világhírű és nagy megbecsülés veszi körül közösségünkben. Biztos vagyok benne, hogy ezután még népszerűbb lesz Magyarországon.

SHARE THIS