/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Bobby Fischer idén már másodszor a legjobb

A szerda délutáni versenynapot szoros befutók színesítették, ahol Fazekas Imrének, Lakatos Csabának, Búrány Adriánnak, Juhász Balázsnak, Nagy Ferenc II.-nek, Kolozsi Lászlónak és Horváth Györgynek sikerült 1-1 győzelemmel növelnie elsőségeinek a számát.

A nap első futamában favorit siker született Street Genius-nak (Fazekas Imre) köszönhetően, aki szoros küzdelemben tudta megnyerni a versenyt. Közeli másodikként Creatine (Hajnal Tibor) ért célba, míg egy újabb dobogós helyezést szerezve Aerodynamics (Búrány Adrián) lett a harmadik helyezett.

Fél óra múlva a két esélyes ügető, Éden Evo (Lakatos Csaba) és Sharif Wood (Csordás Emil) ismét hiba nélkül futottak, így ők csatáztak a győzelemért, amelyet végül az előbb említett ügetőnek, Merengő lányának sikerült megszereznie. Harmadik helyre némi meglepetésre Västerbo No Edge (Hajnal Tibor) érkezett meg.

A fordulóstartos, engedményes versenyben is a két legesélyesebb ló vívott csatát egymással, hiszen Ékszer K (Gyolai Nikolett) nagyon küzdött a befutó egyenesben, azonban Drina TIM (Búrány Adrián) támadta, és végül 1 hosszal végzett vetélytársa előtt. Harmadikként, az ismét jól futó Elegáns Hölgy (Tänczer Tamás) haladt át a célvonalon.

16:30-kor már a napi főverseny, a Csínom Palkó Díj indulói álltak starthoz. Ez a verseny is favorit győzelemmel zárult, Bobby Fischer-nek (Juhász Balázs) köszönhetően. A nyerő párost nagyon támadta az idei Derby hőse, Devoted (Csordás Emil), azonban most meg kellett elégednie a szépen csillogó ezüstéremmel. A dobogó alsó fokára Zlatan LIW (Lakatos Árpád) állhatott fel.

2023-ban Bobby Fischer nyerte a Csínom Palkó Díjat 1.15,8-as időben

A Tutajos Hendikepben közel 5 hónapos kihagyása után egy szép győzelemmel tért vissza Bombay (Nagy Ferenc II.), aki mögött istálló társa, Usain (Komáromi Krisztina) lett a második, míg harmadi helyre a szürke, Zizitop (Ifj. Veres László) érkezett meg.

A hatodik futamban az új istállóba és tréningbe került Velocity (Kolozsi László) egy szép győzelemmel örvendeztette meg a új tulajdonosi körét, hiszen senkitől sem zavartatva, biztosan nyerte a versenyt. Másodikként a favorit Baraka SS (Turbucz Sándor) ért célba, aki mögött Ciklon Fox (Nagy Ferenc II.) szerezte meg a bronzérmet jelentő harmadik helyezést.

A nap záró futamában a most idomárhajtója kezében induló Auróra (Horváth György) könnyen, start-célban nyerte a Vak Bottyán Hendikepet. Második a falon hajrázó Csípkedd Magad! (Tänczer Tamás) lett, míg harmadik helyre Wonderchild (Goran Zolnaji) küzdötte fel magát.

 

Folytatás 1,5 hét múlva, azaz szeptember 23-án, szombaton!

SHARE THIS