/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Who Cares magára talált, Géza remekelt a kezdők között

Új kézben és egyenesre próbálkozhatott Who Cares a vasárnapi galopp legmagasabb összdíjazású versenyében, az 1200 méteres Alfkona Hendikepben, ahol Jaroslav Línek tökéletesen bevált a nyergében. A tartalékosabb kezdés után jól váltott ritmust az utolsó négyszáz méteren és a barrier mellet magabiztosan hagyta maga mögött ellenfeleit.

A szlovák klasszis zsokénak a nap elején nagy teher nyomta a vállát, hiszen vele mutatkozott be Balogh Levente nagyreményű szürkéje a Kezdő Lovak Versenyében, 1400 méteren. Flying Aquangel kívül kezdett és elment vezetni, a célegyenesben azonban némileg visszaesett, így a várásból gyorsító Géza (Stanislav Georgiev) és Romarris harcolhatott a győzelemért, amelyet előbbi páros szerzett meg.

A nap meglepetése egyértelműen Visiana nevéhez fűződik, aki tippeletlenül is óriási stílusban intézte el az 1600 méteres Molnár Ernő Emlékverseny mezőnyét Benkő Ádámmal, az abszolút favorit Cenzor sem tudott vele lépést tartani. Acer a stabil számai után igazolta a papírformát és szállította esedékes győzelmét, Fézer Ramóna mellett pedig másik két hölgy lovas is örülhetett a délután folyamán: Mocsinka Vivien a Miss Vikaniko Hendikepben parázs finis után szerezte meg az elsőséget Thunder Girl nyergében, de Gönczi Rebeka és Power Pass is látványos küzdelmet vívtak Gainer Boy ellen az 1200 méterre kiírt Overpace Hendikepben, amit végül egy rövid nyakhosszal húztak be.

A nyeretlenek között Alda-nak jött el a napja, aki Kocka Ákos kezei között, kilencedik próbálkozásra szerezte meg első sikerét.

Szeptember 24-én két nagydíjjal folytatódik a szezon, hiszen a kétévesek a gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben, míg az idősebb telivérek a gróf Széchenyi István Emlékversenyben mérik össze erejüket. Kezdés 13 órakor!

SHARE THIS