/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Magyar dupla Frankie-től (6.)

A 2023. szeptember 1-3. között megrendezett Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Foodtruck Show galopp versenynapja óriási nemzetközi visszhangot kapott. Jó hírünk a szaksajtó egészen Új-Zélandig vitte, ami akárhonnan nézzük, pont a világ túlsó végén található. A továbbiakban több részben közöljük a sikeres versenynapról író szerzők cikkeit. Hosszú sorozatra számítsanak!


Magyar Dupla Frankie-től

Magyarországon járt a karizmatikus champion

A sportingpost.co.za (Új-Zéland) írását fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Kincsem Park, Budapest

Két híres repülő-leugrást láthattak a magyar lóverseny rajongók a Kincsem Parkban bemutatott dupla nagydíj győzelem után szombaton.

Csak nagyon kevesen gondolták volna, hogy Frankie Dettori Budapestet is útba ejti a világ körüli búcsúturnéján. Frankie hat lovaglást vállalt Budapesten.

Négy telivér utazott az Egyesült Királyságból Magyarországra a jól ismert Jim és Fitri Hay versenyistállójából. A házaspár jó kapcsolata Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar honvédelmi miniszterrel, a magyar lóversenyzés kulcsfigurájával, hozzájárult Dettori első magyar szerpléséhez.

Frankie Dettori szereplése a Kincsem Parkban emlékezetes marad

Frankie az Ian Williams által idomított Silent Film nyergében szerezte első nagydíj győzelmét egy helyi Group 2-es versenyben, szorosan mögötte a szintén Hay-színeket vivő Sceptic és Gönczi Rebeka csípte el a második helyet parádés lovaglással. Silent Film remek versenyt futott, és amikor Dettori megadta a jelent, begyújtotta a rakétákat, és biztos győzelmet aratott.
– Köszönöm Jimnek a lehetőséget, és azt is, hogy idehozta a lovakat. Szenzációs a hangulat, a rajongók azt kapták, amire vártak. Jó iramú versenyen vagyunk túl, jól helyezkedtem Rebeka és a másik angol ló mögött, és a mikor megnyomtam a gombot, elszálltunk a többiektől. Remek érzés volt.
– Valóban fantasztikus verseny volt – erősítette meg Jim Hay. – Megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk, mindennel meg vagyunk elégedve.

Dettori később a helyi Group 1-es Kincsem Díjat is megnyerte Splendent társaként. A Paul és Oliver Cole tréningjében álló telivér legutóbb mély talajon lemaradt Goodwoodban, de ismét 2400 méteren az olasz szupersztár kihozta belőle a maximumot. A célegyenesben élre állt a páros és szinte senkitől sem zavartatva behúzta a nagydíjat. A David Simcock istállójában álló Tides Of War harmadik helyen ért célba Gönczi Rebekával. – Jó startot vettünk, a kanyarban pozícióba helyeztem Splendentet, és mivel tudtam, hogy könnyen megy neki a 2400 méter, elindítottam a támadást. Csodálatos nap volt, köszönöm Jimnek és az idomároknak a bizalmat. Hosszú utat tettek meg a lovak, de megérte! A közönség remekül szórakozott, és a magyar lóversenyzés is lendületet kaphat a mai produkciótól.

SHARE THIS