/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Different Illusion és Ráadás nyerték a nagydíjakat, Kolumbán Örs zsokévá vált

Eseménydús napot zárt a galopp szakág vasárnap a borús idő ellenére is, ahol történelmi siker született a kétezer méteres gróf Széchenyi István Emlékversenyben. Different Illusion a tavalyi második hely után idén már nem bízta a véletlenre, az utolsó kanyarig ült az élmezőnyben, majd kívülről lelépte ellenfeleit és négy hosszal, igen könnyen verte a dobogóra felérő Delikát és Light Blue Sky kettősét. A négyéves pej kanca ezzel idei első győzelmét szerezte, lovasa, Kolumbán Örs pedig immár kereken a negyvenediket, így hivatalosan is zsokévá avatták.

A kétévesek között borult a papírforma a górf Károlyi Gyula Emlékversenyben, ahol Ráadás és Wukk vívhatott szoros csatát az aranyért. Előbbi számára nagyon jót tett a zsoké váltás, Stanislav Georgiev a célegyenesben tökéletesen durrantotta el várásból és a Blaskovich-ban elért ötödik helyét, pályafutása első győzelmére cserélte. A topfavorit Dark Blue Sky így elveszítette veretlenségét, végül bronzérmes lett.

A délután egyik legérdekesebb versenyét hozta a hosszabb távú Seperate Opinion Díj, ahol tovább tartott a nagy kedvenc Real Hope pech szériája. Amióta áprilisban elveszítette nyeretlenségét, azóta az összes fellépésén főszereplő volt, de mindig lemaradt a dobogó tetejéről. Ezúttal abszolút neki állt a zászló és végig a frontban dominált, a kihagyás után visszatérő Major Factor (ifj. Fejes Lajos) viszont mindenkit altatott. Több hosszal lemaradva az élmezőnytől galoppozott és úgy tűnt, csúnyán kudarcot vall, amikor a 400-as távoszlopot elhagyva sebességet váltott és egy fantasztikus hajrával, végül mindenkit meglepve, magabiztosan gyűjtötte be az elsőséget.

Szintén simán nyerte az újra magára találó Oklanda (Suták Csenge) az In Memoriam Hendikepet, míg Mirtuszhanga (Czene Laila) a Hitel Hendikepben jött előre és ért haza a lejelentések utáni mini mezőnyben. A Kocsi Zoltán Emlékverseny – Szeptemberi Gátversenyben végig kiélezett küzdelmet láthatott a közönség, az elejétől domináló Voyager (Tamás Csaba) sikerrel debütált az ugró szakágban. A Nyeretlen Kétévesek két felvonásban is futottak, előbb Golden Gringo (Stanislav Georgiev), majd Astarris (Gönczi Rebeka) ízlelhette meg először a győzelem ízét.

Folytatás október 1-jén, vasárnap, a báró Wesselényi Miklós Emlékversennyel!

SHARE THIS