/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A Reggie Trend Kupa és a Veterán Nagydíj eredményei

22-én pénteken a július végén részben elmaradt Reggie Trend Kupát pótoltuk, valamint ekkor rendeztük meg a szezon Veterán Nagydíját is, melyen 5+ éves aktív agarak indulhatnak.
A Reggie Trend Kupán tíz kategória futam állt starthoz, hat 280 méteren, négy pedig 480 méteren.

Az estét S3/S2-es kategóriával indítottuk, melyben Gallardo (Homokvihar Gallardo) kirobbanó formában szerepelt, hamar átvéve a vezetést a mezőny fölött, hogy élete első 16-os idejével idén második alkalommal a dobogó legfelső fokára állhasson. Befutási ideje: 16.96 (S1)
Befutási sorrend: Gallardo (5) – Olimpia (2) – White Lady (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

Az első S2-s futamban Etta, aki pár hete Papa Adriántól átkerült Tőzsér Tamás tulajdonába és tréningjébe rögtön brillírozott is, és az eddigi 4.-5.-6. helyek után egy nagyon szoros hármas küzdelmet követően 0.01 század másodperc előnnyel első helyen lépte át a célvonalat, meghozva első közös sikerüket. Befutási ideje: 16.89 (S0).
Befutási sorrend: Etta (3) – Jessy (2) – Aventador (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

A második S2-es futamban is szoros volt a célegyenesben a küzdelem, melyben végül Dallas győzedelmeskedett, meghozva idei harmadik győzelmét büszke tulajdonosának. Befutási ideje: 17.27 (S1).
Befutási sorrend: Dallas (5) – Veyron (3) – Google (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Florin Berindének!

S1-ben szintén a Homokvihar Kennel egyik agara, Hurrikán brillírozott, zsinórban másodszor nyerve meg a futamát, mellyel idén harmadik alkalommal került rá a győzteseknek járó dísztakaró. Befutási ideje: 16.94 (S1).
Befutási sorrend: Hurrikán (3) – World (2) – Misa (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

S1-es kategóriában szintén két futam indult az este folyamán, melyben ezúttal Tőzsér Tamás duplázott, hiszen a futam magabiztos győztese Mayki (Tico Fless Mayki) lett, idén harmadik alkalommal hozva el az aranyat boldog gazdájának. Befutási ideje: 17.35 (S2)
Befutási sorrend: Mayki (3) – Fülöp (5) – Füge (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

Az este utolsó kategória sprint futamában, S0-ban a verseny névadó agara, a 2022-es szezon veretlen Magyar Derby sorozat nyertese, Reggie Trend nyerte meg a nap legjobb sprint idejével, méltó módon tisztelegve ezzel az ő előtte tisztelgőknek. Befutási ideje: 16.61 (S0).
Befutási sorrend: Reggie (2) – Béla (5) – Hancock (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Papa Adriannak!

Az este fő attrakciója, a Veterán Nagydíj volt, melyen hat, öt évnél idősebb aktív agár indult, név szerint: a közel hét éves Ashley, a futam rangidős agara, Iron Lady, Sky, Orlen, Black Fantasy és Amy. A hat agár nagyon szépen együtt startolt és az első kanyarig egy kupacban is maradt, majd a célegyenesre fordulva Iron Lady (Stemgrove Iron Lady) átvezette a vezetést és megnyerte 2023 Veterán Nagydíját büszke tulajdonosai legnagyobb örömére. Befutási ideje: 16.97 (S1).
Befutási sorrend: Iron Lady (2) – Ashley (1) – Orlen (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, dr. Svoren Szilviának és dr. Svoren Ákosnak!

Átállva a hosszabb távra az első 480 méteres futam A2-es kategóriában startolt el. Bridie (Friday Night), aki most futotta élete második versenyét, az első egyenes végére átvette a vezetést és “faképnél hagyta a teljes mezőnyt” egy jó tíz hosszas fölénnyel, melyet már egyik versenytársa sem tudott behozni, így a legutóbbi harmadik helye után Bridie dobogóra állhatott, méghozzá egy csúcs szuper 28.81 (AA0) -es befutási idővel.
Befutási sorrend: Bridie (1) – Siwa (5) – Eclipse (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Labancz Zsuzsannának!

A1-es kategóriában a verseny nagy részét Nico vezette, azonban a célegyenesben Lisszabon (Christina Bernath’s Jelly Lyly) begyújtotta a tartalék rakétáit és szinte az utolsó métereken sikerült megelőznie Nicot, megnyerve ezzel pályafutása első versenyét. Befutási ideje: 28.97 (AA0).
Befutási sorrend: Lisszabon (4) – Nico (6) – Jean Grey (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Mészáros Liliánának!

Az estét két nyílt osztályos futammal zártuk, melyből az elsőben, AA0/A0 kategóriában az újonc Glaise azonnal az élre tört és vezette is majdnem végig a mezőnyt, azonban a harmadik kanyar előtt Jill (Outdoor Jill) átvette a vezetést, melyet egészen a célig magabiztosan tartani is tudott, meghozva az újabb győzelmet boldog tulajdonosainak! Befutási ideje: 28.65 (AA0).
Befutási sorrend: Jill (1) – Queen (4) – Shine (3).
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Tarnai Lindának és Szabó Mihálynak!

Az este záró futamában szintén AA0/A0 kategóriában álltak starthoz az agarak. A futam favoritja, a zsinórban három versenyt, köztük a Szuka Díjat is megnyert Stacey (Mahoonagh Stacey) már az első egyenes végére az élre tört, és fölényét végig tartani tudta a futam teljes ideje alatt, egy olyan befutási idővel – 28.34 AA0 – hozva meg az újabb győzelmet, mely mindössze 0.04 század másodperccel maradt csak el Lucky 2022-es 28.30-as pályacsúcsától.
Befutási sorrend: Stacey (1) – Lucy (4) – Cannonball (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak Narcisa Izvorannak és Petz Viktóriának, valamint trénerének, Petz Lászlónak!

Fotók: Simkó Szilárd – https://akutyafotos.hu/

SHARE THIS