Ezüstös hétvége a nemzetközi tereken

Kiválóan szerepeltek a hazánkat képviselő lovak és lovasok a közép-európai versenyhelyszíneken, ahol két ezüstéremmel gazdagodtak. Ribárszki Sára ikertestvérét Mirát is megelőzve Prágában, Eggi’s Choice pedig Zobnoticán állhatott a dobogóra, de a pozsonyi turfon is volt magyar érdekeltség.

A Ribárszki ikrek indították a hétvégét egy csehországi vendégszerepléssel, méghozzá nem is akárhogyan! A párágai hippodromeban szombat délután 16:40-kor rendezték a nemzetközi utánpótlás lovas versenyt, amelyben Sára és Mira is nyeregbe szállt. A 25 ezer cseh koronával dotált, V. osztályú hendikepben előzetesen nyolc lovat adtak indulónak, de Charming Mia kikentrézés közben felbukott és lejelentették. Így heten vágtak neki az 1800 méteres futamnak, ahol alacsonyabb súllyal is nagyot küzdve, Mira a hatodik helyre hozta be Nurwela-t, Sára viszont sokkal boldogabb lehetett, hiszen mindössze két hossszal lemaradva, az ezüstérmet szerezte meg az ötéves kancával, Vademilla-val.

A futamot egyébként a hazai pályán szereplő Anna Lebdušková nyerte a hároméves N`Oublie Pas lovasaként, de bátran kijelenthetjük, hogy a lányok nemzetközi szinten is letették névjegyüket.

Nem ez volt az egyetlen okunk az örömre, hiszen az újonnan Rahim Etemovic istállójához kerülő Eggi’s Choice kilábalt a hullámvölgyből, ezt pedig Zobnoticán bizonyította Kelemen Zénóval. Szerbiában a helyi group I-es besorolású kiemelt versenyben, a Kup Zobnatice-ben állt starthoz Csontos Pál idomítottja, vasárnap 17 órakor. Szoros küzdelem végén, mindössze fél hosszal kapott ki Senior Markaz-tól a második helyen. Kelemen Zénó számára pedig nem ez volt az egyetlen dobogós helyezés a nap folyamán, hiszen ezt megelőzően a mérföldes Zobnatička Milja-ban is másodikként ért célba, Whelans Way nyergében.

Pozsonyban képviselte a hazai színeket a Miroslav Jovanovic tréningjében álló Zain Nibras, aki 14:10-kor indult az 1400 méterre kiírt, II. kategóriás Memoriál MVDr. Tibora Staňa-ban. A pej mén nehéz versenyt futott Martin Laube vezetésével, és végül csak kilencedik lett a népes mezőnyben.

Gratulálunk a szép eredményekhez és sok sikert kívánunk a jövőben is!

Fotó: Pavla Pechmanová

SHARE THIS