/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Ismét cseh siker Meránóban

Ismét cseh siker született a Meránói Nagydíjban (Gran Premio Merano), cseh barátunk dr. Jiři Charvát milliárdos nagyvállalkozó, a Cseh Jockey Club egykori elnöke versenyszíneit vivő, First of All (2016 sher, No Risk At All – Ville Valio, Poliglotte) nyerte Group 1-es, 250 ezer euró összdíjazású 5000 méteres akadályversenyt. Kis túlzással kijelenthetjük, hogy cseh sporttársainknak bérlete van az Ippodromo di Meranóban, hiszen az elmúlt tizenegy esztendőben kilencedszer vitték haza a nagy presztízsű trófeát (Alpha Two 2013-2014, Mazhilis 2016, Al Bustan 2017, L’Estran 2019-2022).

Dr. Charvát 35 ezer euróért vásárolta Franciaországban kedvencét, aki az Haras de la Herbourgère-ban elletett. A Pavel Tuma által idomított, idén veretlen telivérre az utolsó pillanatban szerződtették Felix de Giles-t. Az eddig 18 futásából 12 alkalommal győzedelmeskedő ugrófenomén idén már két Listed és egy Group 1-es (Grande Steeple-Chase D’Europa) nagydíjat nyert Meránóban.

Ott volt a helyszínen Marian Surda a régió vezető lóversenyszakembere, illetve a nyerő az a Dr. Horváth, aki időnként szívesen futtat hazánkban is és nyert a 2000-es évek elején CEBC futamot nálunk.

Forrás: Magyar Lovaregylet – Hungarian Jockey Club – Pesti Turf

SHARE THIS