/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Kettőt nyert Dettori Magyarországon (9.)

A 2023. szeptember 1-3. között megrendezett Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Foodtruck Show galopp versenynapja óriási nemzetközi visszhangot kapott. Jó hírünk a szaksajtó egészen Új-Zélandig vitte, ami akárhonnan nézzük, pont a világ túlsó végén található. A továbbiakban több részben közöljük a sikeres versenynapról író szerzők cikkeit. Hosszú sorozatra számítsanak!

Kettőt nyert Dettori Magyarországon

A galopponline.de (Németország) írását fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

A Kincsem Park közönségének különleges élményben volt része szombaton. Nem más, mint Frankie Dettori látogatta meg a magyarokat. Hatszor ült nyeregbe, és két győzelmet aratott Budapesten.

Először egy helyi Group 2-es versenyben örvendeztette meg a nézőket az Ian Williams által idomított Silent Film nyergében, majd később a helyi Group 1-es Kincsem Díj után is ő mázsált vissza nyerőként Jim és Fitri Hay Splendent nevű telivérén, aki Paul és Oliver Cole tréningjében áll Nagy-Britanniában. A Hay-házaspár a magyar honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovninczky Kristóf személyes barátja, innen jött az ötlet a meghívásra.

– A közönség meg volt elégedve a látottakkal, és a magyar lóversenyzésnek is nagyon sokat használt az esemény. Köszönöm a tulajdonosoknak és az idomároknak a bizalmat, hosszú utat tettek meg a lovak Magyarországig – mondta a top-zsoké a magyar televízió kérdésére válaszolva.

SHARE THIS