/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Őszi Kanca Díj a szombati ügető programon

Újabb szombat, ami újabb ügető kiemelt versenyek jelent szeptember utolsó napján! Kezdés 13 órakor!

A belépés továbbra is ingyenes, illetve online a Kincsem Park élő közvetítésén és a bet.lovi.hu-n lehet majd követni a versenyeket.

Kiegyenlített mezőny áll starthoz a nap első futamában, amelyben akár Dreamer (Hajnal Tibor), Västerbo No Edge (Lakatos Csaba), Demi Moore (Kolozsi Sándor), vagy Lolly Pop (Balogh Bernadett) is elsőként haladhat át a célvonalon. Az engedményes Molly Ask Díj győztesére sem könnyű rámutatni, hiszen a remek képességű Daytona Spav (Veljko Mazsity) papír esélyt képviselne, ha nem galoppozna. Viszont abban az esetben, ha az előbbi hiba mégis bekövetkezne, legnagyobb eséllyel Etalon N (Csordás Emil), Elegáns Hölgy (Tänczer Tamás) vagy Euzébió (Komáromi Krisztina) ölébe hullhat a futam elsőség. A Juss Hendikepben a két remek formában lévő ügető, Utódló (Fejszés Kitti) és Zsofesz (Lakatos Csaba) csatájára van kilátás, csakúgy, mint a Flinga Hendikepben Firefly Shadow-ra (Lakatos Csaba) és Ciklon Fox-ra (Nagy Ferenc II.). A Nikita Díjban viszonylag kis mezőny jött össze, azonban tehetséges és gyors ügetők révén izgalmas versenyre van kilátás. A szaklap véleménye szerint a legvalószínű, hogy a remek formában lévő Street Genius (Fazekas Imre), az ötödik idei győzelmére készülő Acélos Fiú (Juhász Balázs) valamint, a duplázásra készülő Bűbájos (Nagy Ferenc II.) döntheti el az első hely sorsát.

15:30-kor fog elstartolni a versenynap egyetlen kiemelt versenye, az Őszi Kanca Díj mezőnye. Hiába a 40 méteres térhátrány, az idősebb kancák dönthetik el egymás között a győzelem sorsát, hiszen a kiváló német eredmények után érkező, Faith Trot (Fazekas Imre) képvisel kimagasló esélyt. Azonban erős ellenfélnek ígérkezik a magyar színekből induló Zitti Tutti (Veljko Mazsity), és a 109. Hungária Díjban is jól szereplő, Coach Degli Dei (Goran Zolnaji) is.

A 2022-es Őszi Kanca Díj nyerője My Dyla LV volt Kolozsi Lászlóval

 

A nap hetedik futamában, A 2023. Évi Kincsem Park Kupa V. futama Hendikepben némi klasszist képvisel Guiness des Fanes (Ifj. Turbucz Sándor), azonban az erős mezőnyökből érkező Balerina R. (Horváth Lilla), a hűséges Trencsén (Gyolai Nikolett), a legutóbb remekül futó Aslaug Princess (Gosztonyi Judit) és újoncnak számító hajtójával, Danubia Lux (Losonc Kristóf) is akár ott lehet a végelszámolásnál. A nap záró futamában, a Naná Díjban is ígéretes mezőny jött össze, hiszen az idősebb, klasszis ügetőket adták indulónak ebbe a versenybe. Reckless (Branko Skenderovic) hosszú kihagyása utáni első versenyében is jól szerepelt , az a futás hozhatott rajta annyit, hogy itt is csatázhasson a győzelemért. A tavalyi Év Lova Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) formájára sem lehet panasz, így megnehezítheti a favorit dolgát, csakúgy, mint Cardenas Baba (Goran Zolnaji) vagy Bobby Fischer (Juhász Balázs).

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS