/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Goran Zolnaji idomári triplája

Ladánybenéről a tegnapi napon abszolút érdemes volt elindulnia Goran Zolnaji-nak és csapatának, hiszen négy futó lovukból, három győzelemmel zárta a versenyt. Elsőként Wonderchild (Ifj.Veres László) villantotta meg régi önmagát, és új egyéni rekordban gyűrte le Zsofesz (Lakatos Csaba), valamint Velocity-t (Jelinek Zsolt). A Nikita Díjban, ugyan formát futva, de helyezetlenül zárt Farya BD (Goran Zolnaji), hiszen Street Genius (Fazekas Imre) remek időben abszolválta ezt a feladatát is. Mögötte a dobogóra felállhatott még Bűbájos (Nagy Ferenc II.) és Acélos Fiú (Fazekas Andrea) is. Fél óra múlva újabb Zolnaji siker következett, amelyet nem más hozott, mint az ötéves sárga olasz kanca, Coach Degli Dei. Fantasztikus finist produkálva, az utolsó métereken könnyedén szaladt át Zitti Tuttin (Veljko Mazsity) és Faith Trot-on (Fazekas Imre) egyaránt. A verseny lefutási ideje is igen kiváló, 1.16,6 volt 2020 méterről fordulva. Ahhoz, hogy keretbe legyen foglalva a nap, az utolsó futamban sem kellett sokat gondolkodni a nyerő pároson, hiszen itt is Goran Zolnaji-é volt az aranyérem, Cardenas Babának köszönhetően. Őt a tavalyi év lova, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) követte, míg Reckless diszkvalifikálásának “köszönhetően”, Bobby Fischer (Juhász Balázs) ölébe hullott a harmadik helyezés.

 

A mai nap nem csak az előbb említett trénernek lesz emlékezetes, hanem vélhetően Mészáros Patriknak is, hiszen a nap hetedik futamában megszerezte pályafutása első sikerét, a család lovát, Zénó Bokót hajtva. Izgalmas befutót hozott ez a futam is, hiszen Aslaug Princess (Gosztonyi Judit) nagyon támadott, azonban egy újabb ezüstérmes helyet szerzett most is párosuk. A dobogó alsó fokára pedig Guiness des Fanes (Ifj. Turbucz Sándor) állhatott fel.

Visszatérve a nap elejére, legutóbbi jó szereplése után, Lolly Pop-nak (Balogh Bernadett) sikerült megszereznie élete első sikerét, aki mögött a két tréningtárs, Dreamer (Hajnal Tibor) és Västerbo No Edge (Lakatos Csaba) lettek a helyezettek. A fél óra múlva induló Molly Ask Díjban favorit siker született, hiszen kicsit gyengébb kezdés után, de végül lábra kapott Daytona Spav (Veljko Mazsity) és szoros befutóban, de végül nyerte a futamot. Mögötte nyakhosszas második lett egy ismételt jó futással, Kokomo Harley (Milan Kovacevic), míg a bronzérmes helyre, ezzel a mezőny legjobb hároméveseként, Etalon N (Csordás Emil) ért fel. A Flinga Hendikepben óriási meglepetés született a nyerő, Donia d’Aunay (Weber Zsolt) köszönhetően, hiszen tétre nem volt is találat. Őt Firefly Shadow (Lakatos Csaba) és Baraka SS (Turbucz Sándor) követte.

 

Folytatás jövőhét szombaton, ahol az amatőr nap mellett, a “sógorokat” és lovaikat is várjuk Ausztriából a versenynapunkra!

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS