/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Őszi Kölyök Derby Elődöntő

Szeptember utolsó péntekén tíz futam startolt el a Kincsem Parkban, köztük a két Őszi Kölyök Derby Elődöntővel.
Az estét ezúttal is sprint távon kezdtük meg, kategória futamokkal.

S2/S3-ban Pedro (Dragonheart Pedro) múlt heti utolsó helyezése után ezúttal mondhatni start-cél győzelmet aratott, megnyerve ezzel idei második versenyét. Befutási ideje: 17.44 (S2).
Befutási sorrend: Pedro (1) – Robi (3) – Alexa (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak és trénerének, Petz Viktóriának és Daniel Gavrisnak!

S2-ben a Homokvihar Kennel agara, Aventador nyerte a futamot egy nagyon szép küzdelmet követően, megszerezve idei harmadik dísztakaróját. Befutási ideje: 17.20 (S1)
Befutási sorrend: Aventador (5) – Veyron (3) – Tamo Liam (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

Az S1/S2-es futamban ritka élménynek lehettünk szemtanúi, hiszen Django (Christina Bernath’s Jelly Django) élete harmadik versenyén szinte kirobbant a startboxból és magasan körözve még a nyílt osztályos sprintereket is, a nap legjobb befutási idejével – 16.65 (S0) – megszerezte első győzelmét.
Befutási sorrend: Django (2) – World (1) – Murcielago (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Bulyáki Károlynak!

Brillíroztak az este a Jelly Flood kölykök, hiszen S1-ben Misa (Christina Benrnath’s Jelly Misa), Django alomtestvére bár több versennyel a háta mögött, de ő is első ízben állhatott a dobogó legfelső fokára egy izgalmas küzdelmet követően. Befutási ideje: 17.00 (S1)
Befutási sorrend: Misa (4) – Huron (6) – Mayki (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

Az S0-s futamban egy nagyon szoros hajrát láthattunk a célegyenesben Rio és Devon között, melyet Rio nyert 0.01 század másodperc fölénnyel nyert, meghozva a régóta várt győzelmet büszke tulajdonosának. Befutási ideje 17.00 (S1).
Befutási sorend: Rio (1) – Devon (4) – Hancock (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Baglyos Ferencnek!

A Kölyök Derby alkalmából megnyitottuk a nevezést azon két év alatti agarak számára is Kölyök Sprint néven, akik nem futják a 480 métert, melyből össze is jött egy futamra való fiatal titán. A mezőny hat agarából hárman most futottak életükben először, hárman pedig mindössze csak egyszer ezelőtt. A futamot a teljesen kezdő Tamo Nyaki (Cserihegyi Hassskona Tune) nyerte meg egy magabiztos start-cél győzelemmel és egy ígéretes 16.87 (S0) befutási idővel.
Befutási sorrend: Tamo NYaki (2) – Sandy (3) – Navarra (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának, Komáromi Dianának és trénerének, Racsek Károlynak!

Az első Kölyök Derby Elődöntő futamban a hat agárból ketten most debütáltak; Tamo Blade és Káosz, a többiek már versenyeztek ezelőtt 2-3 alkalommal. A futamot kimagasló fölénnyel sorozatban másodszor Bridie (Friday Night) nyerte meg tulajdonosai óriási örömére. Befutási ideje: 28.82 (AA0)
Befutási és egyben továbbjutási sorend a döntőre: Bridie (1) – Diamond (3) – Eclispe (4).
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Labancz Zsuzsának!

A második elődöntő futamban már jóval tapasztaltabb agarak indultak, Molly volt csak, akinek egy verseny volt eddig a háta mögött. Az öt agár közül a verseny nagyobbik részében Petz László két nevezettje, a két Champ kölyök között folyt a harc a győzelemért, melyet végül Champ Junior (Petz’s Silver Stars B-The Dream) tudott megnyerni. Befutási ideje: 29.12 (A0)
Befutási és egyben továbbjutási sorend a döntőre: Champ Junior (3) – Panthera (5) – Molly (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

Az estét két kategória futammal zártuk 480 méteren. A0-ban egy “dupla tréner győzelmet” láthattunk, hiszen az eleinte 2.-3. helyen futó Dark Star (Christina Bernath’s Dark Star) a harmadik kanyarban átvette a vezetést Lady Gagától és egy nagyon erős hajrával, valamint karrierje és egyben a nap legjobb 480 méteres idejével június közepe után újra dobogóra állhatott. Befutási ideje: 28.73 (AA0).
Befutási sorrend: Dark Star (3) – Siwa (4) – Lady Gaga (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

A nap utolsó futamába AA0-s kategóriában egy óriási küzdelemnek lehettünk szemtanúi, melyben a négyszeres sorozatnyerő Stacey, hogy stílszerű legyek “agarára akadt” Jill (Outdoor Jill) személyében, hiszen a majdnem végig vezető pozícióban futó favoritot a célegyenesben előzte meg Jill, és vette át tőle a győzelmi szériát. Befutási ideje: 28.81 (AA0)
Befutási sorrend: Jill (1) – Stacey (2) – Cannonball (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Tarnai Lindának és Szabó Mihálynak, valamint trénerének, Tarnai Lindának!

Fotók: Simkó Szilárd – https://akutyafotos.hu/

SHARE THIS