/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Amatőrnap és osztrák vendégek az ügetőn

Idén is kiírásra került az amatőr hajtóknak egy olyan versenynap, ahol a futamok többségében ők fognak indulni, ez az arány a jelen versenynapon azt jelenti, hogy a 8 futamból 3 lesz úgy nevezett „profi” verseny, míg a többiben kizárólag az amatőrök csatáznak az első helyezésért.

Tehát a nap első futama az Izgi Díj lesz, ahol, ahol a megkomolyodni látszódó Éden Evo (Lakatos Csaba) ráduplázhat legutóbbi elsőségére, azonban az új idomításba került Eurydice-t (Juhász Balázs), valamint a megbízhatóság mintaképeinek, Ezigen-nek (Weber Zsolt) és Elton John A.T.-nak (Szokola László) a jó futása sem lenne meglepetés.

Fél órával később már az amatőrök kerülnek a fókuszba, ahol tehetséges osztrák vendéghajtójával, Aerodynamics (Johann Preining jun.) lehet a favoritok egyike. In Love Danover (Pekker György) kisebb pihenő után indul, azonban eddig mindig lehetett számítani a jó futására, vélhetően most így lesz. Ausztriából nem csak hajtók, hanem lovak is érkeznek a Kincsem Parkba, ahol az egyik az ebben a futamban induló, Rubino (Nico Machacek). Helyezetlenül is jó időket futott otthonában, így itt is vélhetően eredményes fog szerepelni, csakúgy, mint Cyrano RG (Fazekas Andrea), ha ismételné nyár eleji formáit.

Folytatásként a Nyeretlenek Versenye fog következni, ahol ismét egy sok esélyes futamhoz érkeztünk, hiszen Eminem (Horváth György), Excellence (Gosztonyi Judit), Elizabeth Boss (Veljko Mazsity) és Everton (Hajnal Tibor) négyese közül bárki nyerhetne.

A nap negyedik futama már az első Amatőrverseny Hendikep lesz, ahol a folyamatosan teljesítő Count Basie AT-nak (Tänczer Tamás) talán mostmár összejöhet a győzelem, csakúgy, mint a kedvező beállításba került Zoom Photo-nak (Pekker György). Vinifera M (Gyolai Zoltán) rendszeres szereplője ezeknek a versenyeknek, így itt is eredményes lehet, hasonlóképpen, mint az ugrás nélkül, osztrák vendéghajtójával is jó esélynek számító Blazing Speed (Johann Preining jun.)

Az Amatőrverseny Hendikep II. futamában is remek képességű ügetők állnak starthoz, így nehéz rámutatni a nyerője. Számára könnyebb mezőnybe került most Be Happy (Takács Eszter Cseperke), így, ha állja a távot, dobogós helyen végezhet, csakúgy, mint a duplázásra készülő Zénó Boko (Mészáros Patrik). Celerina Boss (Tänczer Tamás) új tulajdonból és tréningből jelentkezik, kedvező beállítását akár már egyből egy győzelemre válthatná, hasonlóképpen, mint a kisebb kihagyás után induló, de mindig jól szereplő, Universal Boy (Gyolai Zoltán).

Ugyan ezen hendikep III. futamában kicsi, de annál jobb mezőny jött össze, ahol az erős mezőnyből érkező Uptown Boy M (Rapcsó Balázs) kisebb klasszist képvisel az indulók sorában. Aslaug Princess (Gosztonyi Judit) kiemelkedően jól teljesít, így a győzelem egyik fő várományosa lehet. Auróra (Fazekas Andrea) legutóbb behúzta esedékes győzelmét, ezért itt is jó szereplése várható.

A versenynap utolsó amatőrversenye, a Marschall Norbert Emlékverseny lesz, ahol folytathatja nyerő sorozatát Street Genius (Fazekas Andrea). Dobogós esélyben bízhat még az osztrák vendég, Orlandos Angel Z (Matthias Stocker), valamint az idén már négy elsőségnél járó, osztrák vendéghajtóval induló, Anybody (Johann Preining jun.).

A 2022-es Marschall Norbert Emlékverseny nyerője Cukrom volt Gyolai Zoltánnal a sulkyjában

 

A nap záró futama a tiszteletdíjas Vezér Ferenc Emlékverseny Hendikep lesz. Rendszeres résztvevője a fordulóstartos versenyeknek Velence R. (Farkas György), így alaptávról indulva, egy kis szerencsével akár nyerhetné is a versenyt. Balerina R. (Balogh Bernadett) múlthéten új hajtójával is eredményes volt, így itt is főszerephez juthat, csakúgy, mint hiba nélkül Saya Best CD (Ifj. Veres László).

SHARE THIS