/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Amatőrök a főszerepben

Október második versenynapján rendezték meg a 2023-as szezon amatőrnapját, ahol minden amatőr versenyt, más-más hajtó nyert.

A versenynap első futamát igen nagy meglepetésre Ezigen (Weber Zsolt) nyerte, leszoríyptva ezzel a dobogó második fokára a remekül futó Easy Bet-et (Fejszés Kitti), míg a harmadik helyét sikerült megtartania a sokáig vezető Eden CD-nek (Kolozsi József).

Két “profi” verseny közé került az első amatőr futamot az osztrák vendéghajtójával, izgalmas finisben végül Aerodynamics (Johann Preining jun.) nyerte. Mögötte nagy rössel érkezett Cukrom (Gyolai Zoltán), azonban rohama az ezüstéremig repítette csak. Harmadikként az osztrák páros, Rubino Nico Machanek-kel a sulkyjában ért célba.

Fél órával később már a Nyeretlenek Versenyét, ahol minimális különbséggel, de Everton (Hajnal Tibor) szerezte meg élete első sikerét, mögötte a hősiesen küzdő Eminem (Horváth György) lett a második, míg harmadik az új tréningbe került Enterprise (Weber Zsolt) lett.

A nap negyedik versenye az Amatőrverseny Hendikep I. futamát az esélyesek táborát erősítő, Zoom Photo nyerte Pekker Györggyel. Őt Anikó követte Takács Eszter Cseperkével, míg a harmadik helyre Count Basie AT érkezett meg Turbucz Sándorral.

Az Amatőrverseny Hendikep II. futamában a kisebb papír esélyt képviselő Be Happy-nek nem volt gondja a távval, így szép stílusban szerezte meg az első helyet Takács Eszter Cseperkével. Nagyon szorongatta az előbb említett ügetőt Zénó Boko és Mészáros Patrik, azonban most meg kellett elégedniük a második hellyel, míg harmadikként Celerina Boss ért célba Turbucz Sándorral.

Fél órával később karrierje második sikerét aratta Rapcsó Balázs Uptown Boy M sulkyjában. Mögötte ismét egy ezüstéremmel lett gazdagabb Aslaug Princess és Gosztonyi Judit párosa, míg a dobogó alsó fokára Auróra ért fel Fazekas Andreával.

A versenynap utolsó amatőrfutamában, a Marschall Norbert Emlékversenyben a papír esélyt képviselő, Street Genius tudott győzedelmeskedni Fazekas Andreával, ezzel megszerezte idei hetedik első helyét is. Újabb pénzdíjas helyet szerzett a hűséges Anybody Johann Preining jun. remek hajtásával, míg harmadikként nagyot futva, Apollo Creed ért célba Takács Eszter Cseperkével.

A záró futamban, a fordulóstartos Vezér Ferenc Emlékversenyben favorit győzelem született Balerina R. (Balogh Bernadett) révén, aki mögött Velence R. (Farkas György) és Saya Best CD (Ifj. Veres László) lettek a helyezettek.

 

Folytatás jövő héten a Köztársasági Díjjal és a Kétévesek Nagydíjával!

SHARE THIS