/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Dark Blue Sky, Blazing Comet és Lord Winter a nap hősei

Sportszakmai szempontból erős és izgalmas versenynapot hozott a szeles és hűvös vasárnapi galoppnap. A kétévesek legfontosabb versenyében, a Szent László Díjban a Patay és a Blasskovich Emlékverseny győztese, Dark Blue Sky nyert Ifj. Kozma Istvánnal. A kanca mostani sikere nem, legutóbbi futása és harmadik helyezése a Károlyiban viszont abszolút meglepetésnek számított. A nagyra tartott két import mén, Géza és Flying Aquangel nem jutott szerephez.

Minden idők egyik legjobb magyar lovasára, Kállai Pálra emlékeztünk, 1400 méteren. Kállai utolsó klasszikus győzelmét 70 esztendősen, 20 évvel ezelőtt aratta a Magyar St. Legerben. A helyből gyors Blazing Comet start-cél győzelmet aratott a cseh Martin Laube kezében. A Frankel mén legjobb távján ismét bizonyított, Rémkirályt és Light Blue Skyt verve.

A szezon utolsó klasszikus versenyében, 2800 méteren a futam egyik esélyese, a Magyar Kancadíj győztese, Mesetár nem indult, így a Magyar Derby másodikjának, Lord Winternek még könnyebb dolga volt az extra hosszú távon. A pej mén nem okozott csalódást Georgievvel és biztosan győzött. Az idei évben a Hármas Koronát nem sikerült egyik lónak sem elérnie, viszont Csontos Pál három különböző idomítottjának köszönhetően megnyerte a Nemzeti Díjat, a Magyar Derbyt és a Magyar St. Legert.

A jövő héten háromszor is érdemes lesz kilátogatni a Kincsem Parkba, pénteken agár, szombaton ügető vasárnap galopp versenynap lesz.

-KA-

SHARE THIS