/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Megsúgta nekünk a Jazy Team…

A Jazy Team idén is – lovai jó szereplésének hála – folyamatosan fókuszban van a hazai galoppsportban. A múlt vasárnap nagyversenyt nyert Agreement és Akatchi, most vasárnap starthoz áll újoncként Reshiram, míg sok-sok vasárnappal ezelőtt láttuk utoljára futni Aramest, de remélhetőleg jó pár hónapnyi vasárnap elteltével ismét láthatjuk majd a versenypályán. Bársony Erzsébet, a Jazy Team vezetője mutatta be most nekünk ezt a 4 fantasztikus egyéniségű versenylovat.

Reshiram (IRE) 2 stpk (Gleneagles (IRE) – Raynama (FR)): Tavaly, Írországban vásároltuk a „lányt”, akit a férjem, Bársony Ferenc szeretett volna mindenáron megvenni. Nálunk ugyanis ő választja általában a kancacsikókat, jómagam meg inkább a méneket, gyakorta úgy is mondom, hogy neki lányai, nekem fiaim vannak. Ez a ló nagyon megtetszett. Formás, egészséges, kisnövésű. Az utóbbi talán kimondottan jó is a Kincsem Park karakterisztikájának tekintetében, mert a könnyebb lovak megfigyelésem szerint jobban szerepelnek itt. Őszintén mondom, nem tudom mit várhatok tőle, akik ismernek, tudják, hogy szeretem, ha hagynak időt a lovaimnak a fejlődésre, nem kapkodunk, nem kell csikóként kizsigerelni egy lovat. Nem az eredmény ilyenkor a fontos. Ismerje meg a pályát, érezze magát jól, aztán meglátjuk…

Agreement  (GER) 4sm (Lord of England (GER) – Ars Nova (GER)): Csodálatos versenyló, aki ennek ellenére úgy viselkedik, mint egy kisgyerek. Egy nagyra nőtt, élő plüss játék – talán így a legpontosabb a meghatározása. Ha doppingra visszük ő komolyan abban hisz, hogy a dolognak egy a lényege: a doktornő is simogatni akarja! Ami nagyon jó, hogy rendkívüli módon szeret nyerni, hajt a győzelemre. Örültünk a Tattersalls Díj megnyerésének, ki fog derülni, hogy meddig juthat el. Bízunk benne!

Akatchi (GER) 3pk (Tai Chi (GER) – Akatina (GER)): Ő is a férjem szerzeménye, és mint ahogyan mi nők általában, nos, ő sem egy egyszerű eset. Hagytunk neki időt, és lám, meg is hálálja. Munkában Mészáros Zsolton kívül más nemigen ülheti, vele jön ki jól. Versenyben viszont – ez a nagy felfedezésünk – kimondottan női kézre vágyik. Koricsánszky Virággal egymásra találtak, jönnek is az eredmények. Majdnem olyan, mint Sambo. Miért mondom ezt? Nos, nekem ő volt a TELIVÉR!

Arames (GER) 3pm (Zarak (FR) – Avenicean (GB)): Esetében sajnos igaz a hír, mely szerint ínsérülés hátráltatta. Egy nem-tradicionális őssejt terápiát alkalmaztunk nála, ami remélhetőleg a teljes gyógyulását hozza majd el. Mindenesetre az ultrahang felvételek tanúsága szerint minden rendben van nála, lassan a könnyebb munkákat is elkezdheti. Mivel istállónknál a fő jelszó mindig a türelem, ez az ő esetében sincs másként. Remélem és maximálisan hiszek benne, hogy látjuk őt már jövőre jól futni a Kincsem Parkban!

Írta: Kőmíves Péter

SHARE THIS