Il Ministro és Euraquilo Baden-Badenben bizonyíthat

A hétvégén Európa Németországra figyel, hiszen Telivér árverés és Lóverseny Fesztivál zajlik Baden-Bedenben, ahol – ahogy arról már írtunk – nem csak magyar lovakat bocsájtanak eladó sorba, de a HJ Racing Team révén két hazai idomításban álló telivér is megméretteti magát az október 15-i, vasárnap délutáni galopp programon.

Előbb 15:45-kor Il Ministro lép pályára egy 1800 méterre kiírt és 10.250 euróval dotált, harmadosztályú hendikepben. A hároméves pej mén nincs könnyű helyzetben, hiszen a legmagasabb terhet, 59.5 kilót kell vinnie a hármas boxból. Az viszont mindenképpen mellette szól, hogy az idei Német Derby győztes klasszis zsoké, Rene Piechulek üli. A futamban tizenkét lovat adtak indulónak, a legnagyobb esélyes egyébként a hannoveri győzelem után visszatérő Annona (Andrasch Starke) és a tavasszal ezen a pályán nyerő, augusztus végén második Bearcardi (Maxim Pecheur).

A nap záró akkordjaként, 18 órakor, a tizedik futamban indul Euraquilo, valamivel nehezebb körülmények között, egy másodosztályú hendikepben. A szintén 1800 méterre kiírt versenyt 14.000 euróval összdíjjazzák, a négyéves pej herélt pedig az idehaza is jól ismert, Bayarsaikhan Ganbattal startolhat a négyes boxból. A mongol származású zsokénak 61 kilóval kell kimázsálni, ami azt jelenti, hogy Euraquilo istállótársához hasonlóan, topsúlyt kap. Mindössze kilenc ellenfele lesz, köztük olyan nevek, mint a még veretlen Roxanne (Andrasch Starke) és a mesterhármasra hajtó New Diamond (Rene Piechulek).

Miroslav Jovanovic trenírozottjaira tehát nem vár könnyű feladat, de reméljük, legalább pénzdíjas helyet sikerül elérniük a hazai színeket képviselve!

SHARE THIS