/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Orosházi Díj a vasárnapi galoppon

Az egykoron virágzó Orosházi Új Élet Tsz ménesében zajló, sikeres telivértenyésztésre emlékezünk a vasárnapi főversennyel, az Orosházi Díjjal. Mindössze hat ló fog starthoz állni a mérföldes futamon, de egészen érdekes csatát ígér Catch Me (Suták Csenge) és Éjkirály (Stanislav Georgiev) visszavágója, akik legutóbb a hónap elején találkoztak a Barna András Emlékversenyben. Előbbi régi önmagát idézte topjával, míg utóbbi kihagyás után javult látványosan, így joggal várható tőlük egy újabb kiélezett küzdelem. Talán Surprise of Easter (ifj. Kozma István) szólhat még bele a végjátékba, aki múltkor a Kállai Pál Emlékversenyben tudott előre jönni.

A Rapp Csaba Emlékverseny Hendikep hozta össze az egyik legnagyobb mezőnyt 1400 méteren, melyben tízen indulnak. Safranek (Jozef Parigál) eddig kiváló szezont tudhat maga mögött, stabilan teljesít és némi pihenő után, ismét főszereplővé válhat. Szurya (Kolumbán Örs) még többet hagyott ki, de a nyár elején jól mozgott ebben az osztályban és helyezéssel térhet vissza. Passzió (Mocsinka Vivien) nemrég fölényesen verte meg Fréziát (Kun Ferenc) az „Árvízi Hajós” Hendikepben, most szorosabb versenyre van kilátás közöttük, a revans azonban kérdéses.

Abszolút formában lévő lovak indítják a napot a Geist Gáspár Emlékversennyel, amelyben a nemrég könnyed győzelemmel bemutatkozó Luis Fernando (ifj. Kozma István) célozhatja meg a duplázást. Oklanda (Suták Csenge) is siker után érkezik és néhány héttel ezelőtti magabiztossága alapján, erős ellenfélnek tűnik. Victory of Genius (Mocsinka Vivien) és Acer (Fézer Ramóna) szinten a nyerők táborát erősíti, amennyiben rá tudnak még tenni múltkori számukra, bármelyikük odaérhet a döntőbe. Gainer Boy (Stanislav Georgiev) a nyár folyamán kiegyensúlyozottan teljesített és visszatérésekor kis híján hazaért, ismét részese lehet a végjátéknak.

Az 1600 méteres Csákói Hendikep is nyolc indulót számlál, Celektív (Koricsánszky Virág) tartja formáját és az utóbbi időben jól teljesítő hölgy lovasával első győzelmét is begyűjtheti. A Bogárzói Hendikepben Guineas (Fézer Ramóna) és Baretta (Bernáth Christopher) említhető, előbbi a nyári négy jó futása miatt, míg utóbbi a gyengébbek közé kerülve villanhat meg.

A legjobb sprinterek 900 méteren vívhatnak kőkemény ütközetet a Báthory Hendikepben, összesen tízen. Nicolene (Stanislav Georgiev) elképesztő stílusban intézte el a gyengébbeket, extra rövid távon is bizonyíthat. Princess Park (ifj. Kozma István) még átlagával is nyerő sansz, de a tavasszal kitűnően debütáló Amazon Goddess (Koricsánszky Virág) és korábban állandóságot mutató Xinoníma (Sándor Péter) is számításba jöhet.

Természetesen ezúttal is lehetőséget kapnak a nyeretlenek két felvonásban, a program 13 órakor kezdődik!

SHARE THIS