/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Remek versenyek az Orosházi Díj napján

Hűvös, borús idő fogadta a galopp rajongóit az Orosházi Díj vasárnapján, de szerencsére a versenyek izgalmai kárpótolták a látogatókat.

A IV. kategóriás Geist Gáspár Emlékverseny (1400 méter) mind a 8 indulója friss forma volt, közülük 5-en nyeréssel a hátuka mögött készültek erre a futamra. Luis Fernando (ifj. Kozma István) volt közülük a legjobb, újabb 6 hosszas sikerrel bizonyított. Az Australia apaságú négyéves klasszis erényeket csillogtat. Gainer Boy és Arabika végeztek mögötte.

Az 1400 méteres Rapp Csaba Emlékverseny Hendikepben Safranek azzal a Jozef Parigállal nyert, akinek visszatérését örömmel nyugtázzuk, és hogy szükség van rá, azt ezzel a remek lovaglással is bizonyította.

Hogy a Jazy Team nyerő csapat, azt megmutatták Reshirammal is, aki a Nyeretlen Kétévesek Versenyének 1200 méterén élete első versenyét azonnal megnyerte Kelemen Zénóval a nyergében. Pescara 2. lett, míg egy másik újonc, az Álmodó istálló import kancája, Matchless Maggie lett a 3.

Celektív a felhozó futását követően, ahogyan azt sejthettük is, már nyerő formával érkezett, és győzött is Koricsánszky Virág alatt futva, nagyon megverve a többieket. Nem mellesleg ezzel a sikerrel a tehetséges lovashölgy élete 10. versenyét húzta be, melyhez gratulálunk!

Az Orosházi Díjban (1600 méter) a ragyogó képességűnek tűnő, Red Jazz apaságú Vaquero (Milos Milojevics) mutatkozott be, és klasszist idézően szórta szét tapasztalt és jó ellenfeleit. Mögötte Catch Me és Visiana végeztek, azaz ebből is kitűnik, hogy nem akármilyen formával debütált a hároméves herélt.

Az 1200 méteres Bogárzói Hendikepben az élete első hendikepjét teljesítő Passion of my Love (Kovács Réka) negyedik versenyében szabadult meg nyeretlenségétől, és jelezte, hogy komolyabb kategóriákban is jó lehet. Kissé váratlan 2. helyével Sic et Simpliciter elárulta, hogy rövidre lesz ő jó.

Korábbi klasszisunk, Báthory megérdemelte, hogy a nevét viseli ezentúl a korábbi Repülő Hendikep, azaz a legrövidebb távú, 900 méteres hendikepünk. Power Pass suhant, mint egy nyíl, és Gönczi Rebekával nyerte a versenyt. Az ilyen szélsőségesen rövid távon mindig várható egy-egy meglepetés, amit most Easy Cash okozott azzal, hogy ő volt legközelebb a nyerőhöz.

A nap utolsó futama igazi show volt, hiszen tulajdonképpen a körítést szolgáltatta Emese és Gábor esküvőjéhez, amely alkalomról a 2000 méteres nyeretlenek versenye a nevét is megkapta. Kolumbán Örs a díjátadón mint nyerő lovas elsőként köszönthette az ifjú párt, hiszen Mr. Jury Twisterrel ő győzött a favorit Keeness ellen.

 

A nap statisztikája:

Duplázó: Maronka Gábor idomár

Legbiztosabb győzelem: Vaquero: 9 hossz

4 mén-, 2 kanca- és 2 herélt siker.

6 futamot nyertek a 3 évesek, egyet egy 4 éves, és természetesen egy kétéves siker is jött a kétévesek futamában.

Legnagyobb tét osztalék: Power Pass: 14,2

Legnagyobb hely osztalék: Easy Cash: 2,6

Legnagyobb befutó osztalék: Power Pass – Easy Cash: 230,5

Legnagyobb hármasbefutó osztalék: Power Pass – Easy Cash – Nicolene: 1658,8

Írta: Kőmíves Péter

SHARE THIS