/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Oguz Díj szombaton

A szombati ügető versenynap futamai a sokszoros champion és Derby-győztes idomárhajtó, Fazekas Imre egykori kiemelkedő lovairól lettek elnevezve, Talányról, Kentish Boy-ról, Ollyan nincsről, Oguzról, Golden Ladyről, Zádorról és Detroitról.

A belépés továbbra is díjtalan!

Az első futam a Vörsas Kupa harmadik állomása lesz, ahol Dr. Pesti Adrián és Zara Mia abszolút favoritként állnak starthoz, és ha a szerencse is melléjük áll, a győzelem fő várományosai lehetnek. Hasonló esélyekkel áll starthoz a következő futamban az idén már öt győzelemnél járó, Enrico Fling (Fazekas Imre) is.

Sok esélyes mezőnyt hoztak össze az idomárok a Kentish Boy Hendikepben, ahol Count Basie AT (Tänczer Tamás am.), Always Winner (Dénes Ákos), Dezmin Lady (Kolozsi László) és Dulcinea del Toboso (Fejszés Kitti) kvartettjéből szinte bárki odaérhet a dobogó felső fokára. A Nyeretlenek Versenyében Dreamer (Hajnal Tibor) és Eminem (Horváth György) is kerülgeti már a célt egy ideje, így nagy eséllyel a győzelem sorsát ők ketten dönthetik majd el.

Fél óra múlva áll starthoz  a napi főverseny, az Oguz Díj mezőnye, ahol a jó futással visszatérő, Dolomit Boy (Fazekas Imre) itt már egy győzelemmel vigasztalódhat. Carlos Fox (Nagy Ferenc II.) ismét a kedvenc távján indul, így megnehezítheti a favorit dolgát. Diamond Ville (Lakatos Csaba), eddig nem nagyon találta régi önmagát, azonban van benne olyan képesség, amivel megnehezítheti az előbb említett két fogat feladatát. A nap hatodik futama, teltházas lesz, hiszen 12 lovat adtak indulónak az idomárok. Több, remek formában lévő ügető is nyerő esélyt képvisel, legyen itt szó Etalon N-ről (Csordás Emil), Ezigen-ről (Weber Zsolt), Erzsébet Királynőről (Kolozsi Sándor), Domperidonról (Márton Lajos) vagy Elegáns Hölgyről (Fejszés Kitti).

A Zádor Hendikep is izgalmas lefolyású futamnak ígérkezik, hiszen Creatine (Hajnal Tibor) legutóbb könnyen ért haza, de vajon képes lesz a duplázásra? Nem könnyít meg a dolgát még mindig bombaformában lévő, Uptown Boy M (Lakatos Csaba), ha csak átlagszámát hozza, Villám Ville (Goran Zolnaji) valamint jelenlegi hajtjával, Guiness des Fanes (Ifj. Turbucz Sándor) sem. A nap záró futama, a fordulóstartos Detroit Hendikep is közel azonos tudású lovak hív a starthoz, hiszen Firefly Shadow (Lakatos Csaba), Usain (Nagy Ferenc II.), Utódló (Tänczer Tamás am.) és Västerbo No Edge négyeséből bárki nyerheti a futamot.

 

SHARE THIS