/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Idomári vélemények az Őszi Kísérleti Versenyről

Csordás Emil – Devoted: Az Őszi Kísérleti Versenyben úgy vélem, Catania R ellen nincs orvosság, nagyon erős, a múltkor sem tudtunk mit tenni ellene Devoteddal. Ő a legnagyobb sansz, no és Bonaparte Boss, hiába adnak nekünk 20 métert. Persze megteszünk mindent egy jobb helyezésért. Amúgy lovam már mindent megtett, amit egy ló megtehet, hiszen megnyerte az Ügetőderbyt, illetve közel 10 millió forintot keresett, így most már minden csak ráadás erre az esztendőre. A fő cél, hogy egészséges maradjon, mivel jövőre vár minket az Ötévesek Nagydíja, a Pannónia Díj, vagy éppen a Dr. Vecseklőy Emlékverseny. Idén még kihozom a Ménesek Díjában, a hosszú táv még inkább kedvező neki. „Okoska” a beceneve, nem véletlenül. Ír, olvas, már csak nem beszél, ahogyan azt mondani szokták. Nagyon szeretem, szeretjük őt!

Goran Zolnaji – Farya BD: Egy rendkívül aranyos, kedves ló Farya BD. Mindig jó kedvvel és jól dolgozik munkában. Ami a versenyt illeti, a 40 méteres térhátrány bizony nem kevés, de bízom a szerencsében, vagyis, hogy pénzért fog futni a lovam. Jó ügetőnek tartom, nem is kérdés, hogy ebben a versenyben van a helye. Hogy ritkán fut, annak az az oka, hogy sajnos kevés olyan verseny van, amiben elindulhatna.

Mitja Slavič – Catania R: Nem lesz könnyű a verseny, mivel lovunknak a fordulóstart nem az erőssége, ráadásul igen komoly ellenfelekkel találkozunk. „Cato” nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, jófejű ló. Talán kicsit alul is becsülik őt sokan, mert véleményem szerint talán évjárata legjobb lova, autóstarttal szerintem 13,5 körüli formára is képes lehet. A versenyt illetően nehéz dolgunk lesz, mivel Bonaparte Boss, a nagy ellenfél fordulóra szerintem jobb, és a háromévesek is akár realizálhatják térelőnyüket. Devoted is remek ló, azaz szerintem a közönség nagyon jól fog szórakozni. Mi az első háromba azért feltétlenül odavárjuk magunkat.

Rutkai József, tulajdonosEternity Bar és Dolomit Boy: Startproblémás, ez a fő baja, azonban a képesség bőven megvan benne. Ha jól el tud jönni az indításnál, akár még nyerhet is. Most is Papp István hajtja, aki legutóbbi versenyükről elmondta, hogy akkor túl korán jött, talán, ha még vár egy kicsit, türelmesebb, a nyerés is meg lehetett volna. Dolomit Boy: Elsőre is jól futott, aztán nyert is. Fazekas Imre elmondta a lóval kapcsolatban, hogy elégedett a teljesítményével. Javulnia mindenképpen kell, de ha ez meglesz, mindenképpen a döntőbe várjuk. Catania R és Bonaparte Boss azonban igen komoly ellenfeleknek tűnnek, őket kellene legyőzzük.

Vicen Pál – Diamond Ville: Több kisebb-nagyobb sérülés hátráltatta a lovat idén, éppen ezért egyelőre még nem láthattuk tőle azt, amit valójában tud. Nincs könnyű helyzetben, hiszen egy felhozó versenye volt mindössze pihenőjét követően. Lakatos Csaba és Rapcsó Balázs sokat foglalkozik vele, biztosan meg fog térülni a belé fektetett munka. Nincs most még vele szemben elvárás, reméljük fut egy jó versenyt.

Veljko MazsityBonaparte Boss: Lovunk triplázásra készül, hiszen 2021-ben és 2022-ben is meg tudta nyerni ezt a versenyt. Jó a kedve, egyedül az a kérdés, hogy a 10 nap pihenő nem lesz-e kevés neki legutóbbi versenye óta? Minden taktikát tolerál, lehet vele éppen úgy menni élről, mint várásra hajtani. Nem titok, hogy az első hellyel lennénk igazán elégedettek, ugyanakkor Catania R és élről Eternity Bar biztosan nem adják majd olcsón a futam nyerést. Intelligens, ideális versenyző, munkában néha picit lusta, azonban a futamban mindig adja a legjobbját.

                                                                                                                                                                                                         -Kömi-

SHARE THIS